GündemManşet

DESTANI VÜCUDUNA DÖVDÜRDÜ

Çanakkal-dövmesiÇanakkale Destanını 48 saate iğneyle vücuduna işletti.

Her gün 8 saat boyunca toplam da 6 günde Çanakkale zaferini anlatan tabloyu 10 binden fazla iğne dokunuşuyla vücuduna dövme olarak yaptırdı.
Yatağan ilçesinde yaşayan kokoreç ustası İsmail Tepedüzü dövme yaptırmak için gittiği Bodrum’un en ünlü dövmecisi Önder Demirkıran’a Çanakkale destanını anlatan tabloyu vücuduna işletti. Her gün Bodrum’a gelen Tepedüzü, 6 bin lira harcayarak vücudunun ön kısmına Çanakkale destanının dövmesini yaptırttı. Tepedüzü, 10 binden fazla iğne vuruşu ile dövmeyi boynundan karın kısmına kadar kalıcı dövme olarak işletti. 2 çocuk babası 44 yaşındaki Tepedüzü Çanakkale destanını anlatan tablonun aynısı vücuduna işleterek, hiç kimsede olmayan bir dövme yaptırmış oldu. Vücudunun omuz kısmına Türk bayrağını işleten Tepedüzü, sağ ve sol omuz altına ise Türk askeri çizdirdi. At üstünde Atatürk’ü de boyun kısmından karın kısmına kadar çizdiren Tepedüzü dövmesini tamamlamış oldu.
Dövmeyi Çanakkale ruhunun hiçbir zaman unutulmaması içi yaptırdığını söyleyen Tepedüzü “Önce bir dövme yaptırmak istedim ama dünyada olmayan bir dövme olmasını istiyordum. Çanakkale zaferi büyük bir destan olduğu için Atatürk’te bu dünyada tek olduğu için böyle bir dövme yaptırmayı düşündü. Çanakkale zaferi dünyaya mal olmuş çok büyük bir zaferdi. Bu zaferi vücudumda taşımaktan gurur duyuyorum” dedi.
Dövmeyi yapan Carpe Diem Tattoo ve Piercing sahibi Önder Demirkıran ise dövmeyi 6 günde bitirdiklerini söyleyerek “İsmail bey, bir Çanakkale posteri ile yanımıza gelerek tabloyu vücuduna işletmek istediğini söyledi. Bu çalışma bizim için çok büyük bir gurur oldu. Biz bu dövmeyi 6 seansta bitirdik. 6 gün boyunca 6 ile 8 saat arasında posterin aynısını vücuduna işledik. 48 saatlik bir çalışma sonucunda Çanakkale destanını anlatan posteri vücuduna dövme olarak yaptırdık. Şu anda arkadaşımızın üzerinde ömür boyu kalıcı olacak bir poster var” ifadelerini kullandı.
Dövmelerin zararı olmadığını da sözlerine ekleyen Demirkıran “dövmenin insan vücuduna bir zararı yoktur. Vücuda kullanılan malzemeler ve ürünler kaliteli olursa bir zarar vermez. İğneler tek kullanımlık olması ve steril ortamda bulunması gerekiyor. Dövmenin insan vücuduna zararı yoktur hatta hayatı renklendirir” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu