GündemKültür SanatManşet

BODRUM GELENEKSEL MUTFAK GEREÇLERİ SERGİSİ AÇILDI

11 Nisan günü gerekleştirilecek olan III. Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali kapsamında ilk defa açılan geleneksel mutfak gereçleri sergisi gezenlere nostalji dolu anlar yaşattı.

Bodrum ve çevre köylerinden toplanan bakır, ahşap, çömlek ve camdan yapılan farklı farklı eski mutfak gereçleri OASİS Alışveriş ve Kültür Merkezinde açılan “Bodrum Geleneksel Mutfak Gereçleri Sergisi” gün yüzüne çıktı.

On yıllar öncesinde mutfakların vazgeçilmezi olan bakırdan kahve öğütme makineleri, tencereler tabaklar, ahşaptan havanlar ekmek tekneleri tel dolaplar, çömlekten yapılmış yoğurt kapları kaseler ve cam zeytinyağı şişeleri tek tek toplanarak sergi için hazırlandı.   

Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği tarafından, yörenin etnografik beslenme alışkanlıklarına ışık tutması için hazırlanan sergide el dokuması kilimler üzerine kurulan yer sofraları da canlandırıldı. Sergide ayrıca, çökelek yapımına ilişkin hazırlanan video gösterimi de yapıldı.

Slow Food Üyesi Deniz Kurtsan amaçlarının kent müzesi açmak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Bodrum’da bir ilk yaratmaya karar verdik bununda adı Bodrum Geleneksel Mutfak Gereçleri Sergisi. Biz ancak bir kıvılcım olabiliriz, biz uzman değiliz hepimiz gönüllüyüz. Ben eczacıyım arkadaşlarım mühendis var mimar var şefler var lokanta sahipleri var otel sahipleri var. Amacımız, yok olmakta olan mutfak kültürümüze bir ışık tutmak, bir kıvılcım olmak. Mümkünse burada bir kent müzesi kurularak yada bir köy evi birçok köy evi kurularak bu değerli insanların buraya ödünç, nenelerinden dedelerinden kalan eşyaları ödünç veren insanların bir kısmını da ikna ederek bir kent müzesi kurulması ve bunun içindeki mutfak kültürünün yaşatılması gerektiğini düşünüyoruz.”

Fotoğraflarla da desteklenen bu sıra dışı sergi 14 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu