GündemKültür SanatManşet

OZANLARIMIZI ANLATTILAR…

Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu LisesiAyşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi öğrencilerinin Aşık Veysel ile Neşet Ertaş’ın hayatını anlattıkları oyunu sergilediler.

Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi Genç Kalemler kulübünün edebiyat öğretmenleri Halime Çandır, Sevil Usta ve müzik öğretmeni Dilber Eryiğit’le birlikte hazırladığı “Şarkışla’nın Karanlığından Kırşehir’in Bozkırına” adlı oyunu bugün Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde sergilediler. Çoğunluğunu okul arkadaşlarının oluşturduğu büyük bir kalabalık önünde performanslarını ortaya koyan öğrenciler izleyenlere zaman zaman duygu dolu anlar yaşattı.

Yeni nesillere halk ozanlarını tanıtmak ve öğrencileri LYS sınavlarına hazırlamak amacıyla hazırlanan ve Aşık Veysel ile Neşet Ertaş’ın hayat hikayeleri, yaşadıkları zorlukların anlatıldığı oyun yaklaşık bir saat sürdü. 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerinin sahne aldığı oyun büyük ustaların eserleriyle de renklendirildi.

Oyun hakkında bilgiler veren edebiyat öğretmeni Halime Çandır, şunları dile getirdi:

“Aşık Veysel ile Neşet Ertaş’ın temasında geçen çocuklarımızın derlediği, kimi yerlerini kendilerinin yazdığı kimi yerlerini de Kültür Bakanlığının sitesinden aldığımız bir oyun sergileyeceğiz. Ekim ayından beri öğrencilerimiz bu oyuna hazırlandılar. Yani yaklaşık 8 aylık bir sürecin sonunda oluşan bir oyun.”

Oyunun aynı zamanda öğrenciler için sınavlara hazırlık aşamasında ders niteliğinde olduğuna da işaret eden Çandır, “Edebiyat dersinden LYS sınavına girecek öğrencilerimize de katkısı olmasını düşünüyoruz. Çünkü LYS sınavında Cumhuriyet Döneminde Halk Edebiyatı sorularında karşımıza çıkabilecek konular. Sınıf ortamında bir sunum şeklinde ki; bizim genelde derslerde yaptığımız çalışmalarıdır. Yani öğrenci odaklı ders işlemeye gayret ettiğimiz için daha çok öğrencinin araştırması, hazırlık yapması, önce kendisinin konuya vakıf olması daha sonra da öğretmenin onların eksiklerini tamamlaması anlamında bir çalışma. Öğretmen burada kapıyı açan kişidir, öğrenci içeriye girmeyi biliyorsa zaten konuya hakim olur.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu