GündemManşetTurizm

VALİ ÇİÇEK AKYAKA’DA TURİZMCİLER İLE BULUŞTU

Vali-Amir Çiçek-AkyakaMuğla Valisi Amir Çiçek turizm merkezlerimizden Akyaka’da Turizm sektörü temsilcileri sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi

Muçev Kafeteryasında gerçekleştirilen toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek’in yanı sıra Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Vali Yardımcıları Kamil Köten ve Ahmet Ertürk, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Yavuz Özfidan, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, Akyaka Jandarma Komutanı Astsb. Kd. Bşçvş Murat Sol ile Mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Turizm ve Otelcilik sektör temsilcileri katıldı.

Ege’nin İncisi Akyaka’nın gelecek nesillere daha iyi aktarılması için bir süredir çalışma yapıldığını söyleyen Vali Çiçek “ Göz bebeğimiz Akyaka için geçtiğimiz aylarda çalışmaya başladık. Fizibilite ve teknik çalışmaların ardından Akyaka’mızda turizm faaliyetlerinin kalitesini artırmak ve sürdürülebilir bir hale getirmek için ortak akılla kararlar almak üzere bir araya geldik” diye konuştu.

Akyaka’daki Doğal güzelliği gelecek nesillere aktarmak için doğanın korunması gerektiğini söyleyen Vali Çiçek “Doğamızı koruyarak kullanacağız. Sürdürülebilir bir turizm için gerekli tedbirleri almak durumundayız. Ortak akıl ile kararlar alıp kararlılıkla uygulayacağız. Turizmcilerimiz de Vatandaşımız da bizim için değerlidir. Hepimizin aynı gemide olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz. Doğal güzelliklerimizi, insanımızı, tarihimizi, kültürümüzü daha iyi tanıtmamız, misafirlerimize daha kaliteli hizmet sunmamız ve sürdürülebilir turizm yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Vali Çiçek, İlgili kurumlar ve katılımcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak ortak akılla kararların alındığı toplantıda Akyaka’da günü birlik tur teknelerinin düzenlenmesi, Uçurtma Sörfü (Kite-Surf) faaliyetlerinin düzenlenmesi, Kadın Azmağı deresi ile ilgili düzenlemelere, Trafik düzeni ve güvenliği, İzinsiz kamp, çadır barınma ve piknik faaliyetleri, Çevre ve gürültü kirliliğinin önlenmesi, Genel güvenlik ve kimlik bildirimi, Çadır kamp alanı düzenlemeleri, izci kamp alanı düzenlemeleri gibi konular karara bağlandı.

Toplantı sonunda yaptığı konuşmada Kamunun vatandaşın hizmetkârı olduğunu belirten Vali Çiçek, “Şahsım başta olmak üzere tüm kamu görevlileri sizlere hizmet etmek için varız. Sizlerin hizmetkârıyız bu bilinçle adımlar atıyoruz. Amacımız ilimizi turizmde hak ettiği yere getirmek. Bunun için ortak akılla kararlar aldık şimdi kolektif hareket etme zamanı” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu