GündemManşet

BAŞKAN GÜRÜN BODRUM’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Torba Mahallesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bilim kurulunun söylediği her şeyi aksatmadan yapmak gerektiğini söyledi.

Maske, mesafe ve hijyen olmak üzere üç kurala azami dikkat etmek gerektiğini aktaran Gürün, toplum sağlığı için tedbirlerin hafife alınmaması gerektiğini dile getirdi.

Salgının henüz geçmediğini vurgulayan Gürün, şunları belirtti:

“Uzmanların açıklamalarına göre en az bir yıl daha yeni normali yaşamamız gerekiyor. Bunları yapmadığımız takdirde, yeniden sokağa çıkma yasağı ve diğer tedbirler gelebilir. Bu bizi daha da çok yorar.  İnsanlar uzun zamandır tatil hayal ediyordu. O hayallerini gerçekleştiriyorlar. İnsanlar özellikle villa, kendi evleri ve teknelerde tatil yapacaklar diye düşünüyorum. Normale gelmiyoruz, yeni normale geliyoruz. Bunun şartlarına uyduğumuz takdirde normal hayata geçebiliriz.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da ilçenin bu sezon yerli turisti konuk edeceğine işaret etti.

Tatilciler için tüm önlemlerini aldıklarını belirten Aras, “Bodrum’un normal nüfusu 300 binlerde ancak bu sayının kısa sürede 600-700 binleri bulmasını tahmin ediyoruz. Biz bunlar için gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Belediye olarak kamusal alanlarda dezenfeksiyon, hijyen faaliyetlerimiz gibi denetimlerimiz ve uygulamalarımız devam ediyor. Bir taraftan da işletmelerimize bakanlıklarımızın yayınladığı genelgeler doğrultusunda uyguladığımız bir akreditasyon var. O doğrultuda da bunları yerinde denetliyoruz. Tatilcilerimizin ve halkımızın güvenli bir tatil yapmasını sağlamaya çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Bodrum’da esnaf ziyaretinde bulundu. Başkanlar esnafla sohbet edip hayırlı işler dileğinde bulundu. İkili daha sonra Turgutreis’te devam eden Yaşam Merkezi ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu