GündemManşet

ÇALIŞMA BİTTİ SU VERİLDİ…

MUSKİ-Bodrum SuÖnümüzdeki cumartesi günü tamamlanması beklenen çalışmalar bugün itibariyle bitti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi          Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada çalışmaların tamamlanarak Bodrum’a su verilmeye başlandığını duyurdu.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nde yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“26 Ağustos 2016 saat 15.00-15.30 sıralarında Bodrum ilçemizin Torba kavşağı üzerinde meydana gelen DSİ ana şebeke hattının patlamasının ardından başlatılan çalışmalarımız bugün itibariyle son buldu.

26 Ağustostan bu yana ekiplerimiz gece gündüz demeden 24 saatlik bir çalışma gerçekleştirdi. Bu süre zarfında vardiyalı olarak 30 personelimiz ve 9 ekskavatör 5 hafriyat kamyonu görev yaptı. DSİ tarafından yapılan CTP borular, DSİ adına yaptığımız imalat ile 500 metrelik duktil borularla değiştirildi. Burada kullanılan borular basınca dayanıklı olması nedeniyle firmadan 100 yıllık garanti kapsamında tedarik edilmiştir.

Çalışmalarımız kayalık bir arazide gerçekleşmesinden dolayı 1 Eylül Perşembe gününden 4 Eylül gününe kadar kazı işlemleri gerçekleşti. Kazı işlemleri sırasında ve sonrasında tam olarak Pazar günü akşam saatlerinde boruların yerlerine yerleştirme işlemleri başlatılarak dün akşam saatlerinde son buldu.

Boru hattının dezenfekte edilmesi ve hijyenik hale getirilmesi için bugün itibariyle yenilediğimiz hattan su geçişi sağlandı. Dezenfekte ve Hijyenik hale getirilmesinin ardından borularda herhangi bir teknik arıza yaşanmadı ve bugün Bodrum ilçemize suyu verdik.

Ekiplerimizin vardiyalı olarak 288 saatlik çalışması sonucunda Sayın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün söz verdiği tarihten önce Bodrum ilçemize suyu verdik.  Bodrum halkımızın yeni hattı hayırlı olsun.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu