GündemKültür SanatManşet

RESSAM POLİSTEN YENİ SERGİ

ressam polisMilas-Bodrum Havalimanında polis memuru olarak çalışan ressam İsmail Utku, “TUTKUM 4” adını verdiği resim sergisiyle sanatseverlerin beğenisini topladı. Sanat hayatında 20 yılı geride bırakan Utku, Milas’ı anlatan resimlerden oluşan bir sergi için çalışmalarını sürdürüyor.

Milas-Bodrum Havalimanı’nda trafik polisi olarak görev yapan 43 yaşındaki İsmail Utku, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. yıl dönümü etkinliklerini, TUTKUM 4 ismini verdiği 16. kişisel sergisiyle renklendirdi. 20 yıldır resimle uğraşan ve 400´ün üzerinde yağlıboya tablosu bulunan Utku, Milas Belediyesi Sergi Salonu’nda bir birinden güzel 36 eserini görücüye çıkardı.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda düzenlenen sergi açılışına katılan Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas-Bodrum Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Yakup Püsküllü, TEMA Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz ve sanatseverler ressam Utku ile birlikte serginin açılış kurdelesini kestiler.

Başkan Yardımcısı Karagöz, “Değerli sanatçımızın sabır ve büyük bir emekle hazırladığı eserleri muhteşem. İzleyenleri büyülüyor. Kendisinin daha nice sergi çalışmalarına imza atmasını temenni ediyorum.” diyerek sanat yaşamında 20 yılı geride bırakan Utku’yu kutladı.

10 Nisan’a kadar açık kalacak olan sergiyi beğeniyle gezen sanatseverler, Milas’ta gündelik yaşam, doğa, göç ve insan temalı yağlıboya resimlerin oldukça başarılı olduğunu ifade etti.

Resim yapmanın kendisini uyumaktan daha fazla dinlendirdiğini söyleyen ve mesaiden arda kalan zamanlarında resim yapan Utku, Milas´ı anlatan resimlerden oluşan bir sergi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek şunları kaydetti: “20 yıldır polis memuru olarak çalışıyorum. Tabi ki de yoğun mesainin arkasından yorgunlukla zor da olsa resim aşkı, resim sevgisi ağır bastığı için resim yaparken bazen uyumaktan fazla rahatladığım, dinlediğim için resme zaman ayırabiliyorum. Bu 16. kişisel sergim, yine Polis Haftası olması nedeniyle sergi açtım. Sergide 36 adet yağlı boya teknikle yapılmış resmim mevcut. Resimlerimin konusu genel itibariyle sevgi, tarih, geçmiş. Resimlerime bakanlar ya geçmişteki özlemlerini, yaşamak istedikleri bir yeri yada özgürlüğü görüyor. Sergilerimi gezen ve çalışmalarımı beğeniyle izleyen sanatseverlere teşekkür ediyorum.”

Sergiyi gezen sanatseverlerden Müesser Kaçar, “Sergi çok güzel, hepsi bir birinden güzel ama ben en çok şu karşıdaki ördekli daha çok beğendim. Hepsi güzel, hepsi olağanüstü.” diyerek izlenimlerini aktardı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu