GündemKültür SanatManşet

DEVELER GÜMÜŞLÜKSPOR İÇİN GÜREŞTİ

gumuslukte deve guresi festivali (1)Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Gümüşlükspor Kulübü’nün yararına yaklaşık 40 yıl aradan sonra Gümüşlük’te “Deve Güreşi Festivali” gerçekleştirildi.

Gümüşlük eski futbol sahasında düzenlenen Gümüşlük Deve Güreşi Festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliği binlerce vatandaş izledi. Etkinliğe; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu ve Kemal Orman, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon,  Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Gümüşlükspor Kulübü Başkanı Nejat İşler, Bodrum yarımadasından muhtarlar ve çok sayıda güreş sever katıldı. Etkinlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un devesi “Goca Bodrumlu”, Germencik’ten ortakların “İkinci Araphan” devesi ile mücadele etti. Güreş berabere sonuçlandı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; “Bodrum halkı örf ve adetlerine, kültürüne çok bağlıdır. Kültüre sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmaktır. Bu Gümüşlük’te özlenen bir tabloydu. Yaklaşık 40 yıldır yapılmıyormuş, biz de yapalım istedik. Ben bu güreşi gerçekleştiren komiteye, deveci kardeşlerime, savranlara, desteğini esirgemeyen Gümüşlük halkına ve Anadolu’dan gelen deve güreşi severlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra Bodrum’daki diğer mahallerimizde de yapmaya devam edeceğiz. Özellikle bu günlerde, bu birlik beraberliğe çok ihtiyacımız var.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu