AsayişGündemManşet

TURİZM NOKTALARINDA ALKOL DENETİMİ

jandarma alkol denetimiYıl boyunca sahte ve kaçak alkollü içki denetimlerine aralıksız devam eden Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yılbaşı öncesi denetimlerini sıklaştırdı.

Sahte ve kaçak alkollü içki satışının; vergi kaybı ile haksız kazanç elde edilmesine kaynaklık eden boyutlarının yanı sıra halkın sağlığını tehdit ederek ölümle sonuçlanabilen üzücü olayların yaşanmasına neden olduğu biliniyor.

Muğla İl Jandarma Komutanlığının Valilik aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Bodrum, Marmaris, Fethiye, Ula ve Datça ilçelerinde, yaklaşan yılbaşı öncesinde olası müessif hadiselerin önüne geçmek ve mevzuata aykırı alkollü içki servis ve satışı yapan işletmelerin tespitine yönelik denetimler uzman personel ve BÜİS (Bandrol Ürün İzleme Sistemi) cihazı ile aralıksız sürdürülmektedir;

Bu kapsamda son (1) ay içerisinde yapılan kontrollerde mevzuata aykırı alkollü içki servisi ve satışı yapan işletme tespit edilememiştir.

Ancak 2016 yılı ilk (11) ayında alkollü içki satışı ve sunumu yapan (521)  işletme denetime tabi tutulmuş olup, kaçak içki satışı yapan (22) işletme ile alkol satış belgesi olmayan (6) işletme tespit edilmiştir.

Bahse konu (28) işletme hakkında yasal işlem yapılmış olup, (1.557) şişe alkollü içkiye el koyulmuştur.” İfadelerine yer verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu