ÇevreGündemManşet

HAYVAN DOSTU CAFE

Hayvan_dostu_cafe (6)Bodrum Yarımadasının birçok bölgesinde sokak hayvanlarının çokluğu dikkatlerden kaçmazken, bazı duyarlı vatandaşlar ve işletmeciler onların dostu oluyor.

Sokak hayvanlarının en çok yaşadığı bölgelerden biri olan Gümbet Mahallesi’nde de hemen hemen her sokakta bir veya birden çok kedi ve köpek yaşıyor. Gümbet Sahilinde de çok sayıda köpek ve kedi yaşarken, bu hayvanların bakımını bölgede bulunan Belediye Cafe çalışanları ve bazı vatandaşlar yapıyor. Belediye cafe çalışanları müşterilerden arta kalan yiyecekleri biriktirerek günün belli saatlerinde o bölgede yaşayan hayvanlara veriyor.

Bölgede bulunan 10 kadar sokak köpeği ve kediye bakan cafe çalışanlarından Ferdi Arıbaş, ellerinden geldiği kadar sokak hayvanlarını beslemeye çalıştıklarını belirterek, “ Yazın yiyecek sıkıntısı olmuyor ama kışın yeteri kadar yiyecek bulamıyoruz. Cafe müşterilerimizden bazıları da yanlarında mama ve yemek getirerek burada bulunan hayvanlara veriyor ancak yeterli olmuyor.” dedi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu