AsayişGündemManşet

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELEDE SON DURUM

polis-gözaltıMuğla Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ ve diğer terör örgütlerine yönelik rakamlar verildi.

15 Temmuz 2016 tarihinden bu güne Muğla genelinde dini istismar eden, darbeci, bölücü ve yıkıcı terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmalara kesintisiz devam edildiğinin dikkat çekildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sürdürülen çalışmalar kapsamında FETÖ/PDY Terör Örgütü üst düzey yöneticileri, bu örgüte üye olanlar, örgüt adına faaliyette bulunanalar, finansman sağlayan, yardım yataklık eden işadamları, siviller ve Kamu Personellerine yönelik yapılan operasyonlarda;

İlimizde toplam 1624 kişi hakkında adli ve idari işlem yapılmıştır. 737 şahıs yakalanmış, bunlardan 337 şahıs Tutuklu, 258 şahıs Adli Kontrol, 110 Serbest, 31 şahıs başka illere sevk edilmiş ve 1 şahıs ise Gözaltında olup işlemleri devam etmektedir.

FETÖ/PDY, PKK/KCK ve Diğer Terör Örgütleri ile iltisaklı olduğundan hareketle Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edilen ve uzaklaştırılan Kamu Personelinden; 547 personel ihraç edilmiş, 340 personel görevden uzaklaştırılmıştır.”

Açıklamada kapatılan ve idari tedbir kararı uygulanan yerler ile ilgili verilen rakamlar ise şöyle:

“14 Okul, 21 Yurt, 10 Dernek, 5 Sendika, 8 Dershane, 19 Verici İstasyonu, 1 Ajans, 2 Kurs, 1 Gazete’ ye kapatılma ve idari tedbir kararı uygulanmıştır.”

Bölgede sadece FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik değil diğer örgütlere yönelikte çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, aynı süreçte PKK/KCK, DAEŞ ve DHKPC terör örgütlerine yönelik sürdürülen çalışmalarda ise PKK/KCK terör örgütünden 16 şahısın yakalandığı bu şahıslardan 3’nün tutuklandığı 5’ine Adli Kontrol şartı uygulandığı 8’inin ise serbest bırakıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada, DAEŞ Terör Örgütünden 2,DHKP-C Terör Örgütünden ise 1 şahsın yakalanarak adli işlemler sonucu tutuklandıkları duyuruldu.

Açıklamanın sonunda, “İlimizde kamu düzeninin korunması, asayiş ve huzurun temini ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için her türlü terör örgütleriyle mücadelemiz devam etmekte olup, operasyonel çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.” İfadelerine yer verildi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu