AsayişGündemHayatManşet

MİNİK CANLAR SON ANDA KURTARILDI

Bodrum-Göçmen KaçakçılığıBodrum’dan yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adasına geçmek isteyen sığınmacıları polis ekipleri arttırdıkları tedbirlerle önlemeye çalışıyor Eekipler gece boyunca yürüttükleri çalışmalarda 160 sığınmacıyı yakaladı.

İçmeler Mevki, Gümbet Koyu, Bitez Adaboğazı Mevki ve Ortakent-Yahşi sahilinde uygulama yapan güvenlik güçleri aralarında çok sayıda bebek ve çocuğun bulunduğu Suriye ve Irak uyruklu şahısları denize açılmadan önce yakaladı.

Her şeyden habersiz anne ve babalarının kucaklarında bekleyen çocukların yanı sıra tekerlekli sandalyesiyle umut yolculuğuna çıkanda vardı. Kişi başı 3 bin Dolar verdikleri insan tacirlerinin İstanbul’dan Bodrum kıyılarına getirdikleri sığınmacıların tek hayali daha iyi bir yaşam.

Eşi ve oğlu ile 6 gün önce Iraktan Türkiye’ye giriş yapan Hendriyen Kadir yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Vallahi bilmiyorum bizi getirdiler buraya daha bilmiyoruz ne olur. Kişi başı 3 bin Dolar paramızı aldılar dediler suyu geçer Yunana gideriz. Biz, bazısı var Suriye’den bazısı var Irak’tan. Ben Irak’tan geldim. Mecburiyetten, biz Irak’ta Suriye’de hayat yok, kaçmışız.” dedi.

Irak ve Suriye’deki zor şartlardan kaçarak bütün paralarını insan tacirlerine kaptıran sığınmacılardan bir olan Yakup Yusuf’un da diğerleri gibi tek hayali ailesi ile birlikte daha iyi bir yaşam.

“Bilirsiniz Irak’ta zulüm çok yaşamak hakkı yok. Bizde geldik buraya kimse yok. Ne kimse geldi yanımıza ne kimse gitti.
Biz ailecek 6 bin dolar ödedik. Benim hiçbir şeyim kalmadı. Biz dedik gidelim bilmiyorduk böyle olacağını.” dedi.

Yakalanan sığınmacılarla yakından ilgilenen Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ekipleri de destek verdi. Minibüslere bindirilerek İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen 160 kişi buradaki işlemlerinin ardından otobüslerle Hatay’daki kampa gönderildi.

Polis ekipleri sığınmacıları sahillere taşıyan çok sayıda ticari araç sürücüsü hakkında yasal işlem yaptı.

Öte yandan denizde faaliyetlerini sürdüren Sahil güvenlik ekiplerinin de şişme botlarla Kos (İstanköy) Adasına gitmeye çalışan 50 kişiyi yakaladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu