GündemHayatManşet

ENGELLİLER YARARINA YILBAŞI KERMESİ

Yakaköy Engelli Sevgi Sanat AtölyesiYakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesince, Bodrum ilçesinde yılbaşı kermesi etkinliği düzenlendi.

Dibeklihan Sanat Köyünde engelli öğrenciler yararına düzenlenen yılbaşı etkinliğine, engelli öğrenciler, sanatçılar ve bir Rus seramik sanatçısı destek verdi.

Yılbaşı için özel hazırlanan bazı ürünlerin satışa sunulduğu kermeste, engelli bireyler keyifli dakikalar yaşadı.

Engelli Sanat Atölyesi eğitmeni Hilal Karakaş, kermese destek verenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Kermese 52 ayrı masada sanatsever ve ev hanımlarının destek verdiği. El sanatlarıyla uğraşan kadın ve erkeklerin eserleri için stantlar açtık. Bu kişilerin kendi emekleriyle yaptıkları eserleri satışa sunduk. Çok anlamlı bir kermes oldu. Bizim yaptığımız ürünler geri dönüşüm malzemelerinden yapılıyor. Artık yavaş yavaş çalışmalarımızı geliştiriyoruz. Kermesten elde edilen gelir sanat atölyemize aktarılacak.”

Etkinliğe destek veren sinema sanatçısı Hikmet Karagöz de engelliler için bir şeyler yapmanın kendisini mutlu ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Yaz-kış Bodrum’da yaşıyorum. Zamanımın büyük bir kısmını resim yaparak geçiriyorum. Bodrum’da yaşamayı seviyorum. Onlara engelli dememek lazım diye düşünüyorum.”

Etkinlikte ayrıca engelli bireyler için bazı gruplar dans gösterileri sahneledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu