ÇevreGündemManşet

MARATON GÜZERGEHINDA KİRLİLİK

copler_gelisi_guzel_atiliyor (8)Yarımadanın bazı bölgelerinde biriken çöpler dikkat çekerken, bazı vatandaşlarında çöp ve hafriyat atma konusunda sınır tanımadığını bir kez daha tescillendi.

Manzaraların hakim olduğu bölgelerde cam ve plastik şişe ile birlikte, çok miktarda ambalaj atığı gözlenirken, Yarımadanın bazı dağlık, ormanlık, makilik ve otluk alanlarında ise traktör veya kamyonlardan boşaltılmış çöp ve hafriyatlar dikkatlerden kaçmıyor.

Özellikle dere yataklarına dökülen bu çöp ve hafriyatların doğayı kirlettiği görülürken, Bodrum’un doğasını yaşamaya gelen bazı yerli ve yabancı turistlerde bu çöp yığınlarıyla karşılaşabiliyor. Önceki gün de 10 Ülkeden yaklaşık 600 sporcunun katıldığı “BodRUN Ultra Maraton’una katılanlar da bu çöp yığınlarından biriyle karşılaştı. Birçok atık malzemenin atıldığı bölgede bir sarnıç da bulunurken, doğanın içinde birden bire çöp yığınını gören birçok sporcu şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Öte yandan bölgede bulunan bir vatandaş ise, çöplük yangını nedeniyle uzağa gidemeyen sitelere ait traktör ve kamyonların çöplerini yakın yerlerde doğanın içine bıraktıklarını söyledi.

Bodrum Yarımadasının her köşesinde irili ufaklı bir tarihi mekan bulunurken, bazı vatandaşlar bu mekanlarda da yanlarında getirdikleri malzemelerin çöplerini bu bölgelerde bırakarak gidiyor. Bazı vatandaşların tarihi mekanların içinde alkol şişelerini kırdıkları da dikkatlerden kaçmıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu