ÇevreGündemManşet

FIRTINA SONRASI SAĞANAK BEKLENİYOR

Bodrum-fırtınaBodrum’da gece saatlerinde başlayan fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı.

Sahil kenarlarında bulunan işletmeleri etkileyen Lodosun açıklardaki hızının saatte 80 kilometreyi bulduğu bildiriliyor.

2 haftadır sıcak havanın etkili olduğu Bodrum’da fırtınayla birlikte kıyı şeridinde ve denizde hayat durma noktasına geldi. Kumbahçe, Gümbet, Bitez, Ortakent ve birçok sahil kenarında dalgaların boyu metrelerce yükseldi. Bazı tekneler batma tehlikesi geçirdi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bodrum-Kos feribot seferleri iptal edildi. Fırtınanın etkisinin gece geç saatlere kadar süreceği öğrenildi. Belediye anons geçerek vatandaşları uyarılarda bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, fırtınanın ardından yer yer kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Muğla genelinde etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiği açıklandı.

Yetkililer, meydana gelebilecek olumsuzluklara ( Sel, su baskını, taşkın, hortum, dolu, baca gazı zehirlenmeleri gibi ) karşı ilgililerin ve yetkililerin tedbirli olması gerektiğini duyurdu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu