GündemManşetSpor

Pehlivanlar er meydanına indi

pehlivanlar er meydaninda (10)11.Bodrum Belediyesi Çömlekçi Yağlı Güreşleri, Çömlekçi Mahallesi Yağlı Güreş Sahası’nda gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen güreşlere Muğla, Manisa, Denizli, Aydın, Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmit gibi iller ile Karadeniz bölgesinden yaklaşık 2 yüz sporcu katıldı.  13 kategoride gerçekleşen güreşleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Oral, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar heyecanla izledi.

Etkinlikte ayrıca 1980 Yılı Başpehlivanı Milaslı Mehmet Güçlü, Güreş Federasyonunun teşekkür plaketini Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a verdi.

Organizasyonun Tertip Komitesi Başkanı da olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gelenekleri yaşatmak için her zaman çalıştıklarını ifade ederek, “Çömlekçi mahallemizde 11 yıldır yapılan bu ata sporumuza bizler de Bodrum Belediyesi olarak 2 yıldır destek vermeye devam ediyoruz. Gönül ister ki bu ata sporumuzu farklı bir boyutta, Bodrum’un belki de merkezinde, daha büyük bir organizasyonla yapmak isteriz. Benim en büyük sorumluluğumun örf ve adetlerimize, kültürlerimize sahip çıkmak olduğunu biliyorum. Bu gün burada, Çömlekçi’de olmaktan, ata sporumuza sahip çıkmaktan son derece mutluyum. Bütün sporcu arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi.

Güreş ağalığını Bodrum’dan turizmci Haşim Asılı’nın kazandığı, akşam saatlerine kadar süren güreşler nefes kesti. Kıran kırana gerçekleşen güreşler sonunda Başpehlivan kategorisinde birinci Ahmet Kavakcı, ikinci Fatih Atlı, üçüncü Mehmet Yeşil Yeşil ve Şükrü Kazan olurken; Başaltı kategorisinde ise birinci Serkan Duman, ikinci Kemal Şahin, üçüncü Gökhan Güçlü ve Faruk Koca oldu.

Minik Bir kategorisinde Osman Keser, Minik İki kategorisinde Nejat Sert, Yeşvik Bir kategorisinde Cemal Coşkun, Teşvik İki kategorisinde Enver Karuk, Tozkoparan kategorisinde Celal Bayar Çilenger, Ayak kategorisinde Selman Özdemir, Deste Küçük Boy kategorisinde Ömer Yener, Dete Büyükboy kategorisinde Semih Bayram Yılmaz, Küçük Orta Küçük Boy kategorisinde Alparslan Temizce, Küçük Orta Büyük Boy kategorisinde Mehmet Koca, Büyük Orta kategorisinde ise Şevket Can birinci oldular.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu