GündemManşet

BODRUM BELÇİKA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

Bodrum-belçika fahri konsolosluğuBelçika’nın Bodrum Fahri Konsolosluğunun açılışı dolayısıyla Fahri Konsolos Onursal Dylan Özatacan’ın işlettiği Ortakent Mahallesi’ndeki otelde etkinlik düzenlendi.

Açılışa, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bazı resmi daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, Muğla’nın güzelliklerini başka ülkelerdeki insanların da yaşanmasını istediklerini belirterek kente gelen Belçikalı turist sayısının önümüzdeki yıllarda artacağına inandığını ifade etti.

Büyükelçi Marc Trenteseau da Muğla’ya yılda yaklaşık 60 bin Belçikalı turist geldiğini aktardı. Bölgeye gelen Belçikalı turist sayısının Türkiye’yi ziyaret edenlerin yüzde 10’unu oluşturduğuna işaret eden Trenteseau, “Uzun yıllardır bu nadide ilimiz sınırları içerisinde bir fahri konsolosluğun açılması ile alakalı projelerimiz vardı. Belçika Bodrum Fahri Konsolosluğu ve Belçikalı vatandaşlar ile yerel otoritenin güzel çalışmalar yapacağına inanıyoruz.” dedi.

Törende Onursal Dylan Özatacan’a Fahri Konsolos beratı verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu