ÇevreGündemManşet

AKUT’TAN CARETTA OPERASYONU

Bodrum AKUT-CarettaBodrum’da, denizde hareket etmekte güçlük çektiği gözlenen caretta caretta, Bodrum Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi tarafından kurtarıldı.

Yaralı olduğu düşünülen ve suda güçlükle yüzdüğü görülen caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasını kurtarması için AKUT ekibine haber verildi.

Yalıkavak Mahallesi Gerişaltı Mevkiinde kıyıdan uzakta görülen deni kaplumbağası için 3 kişilik ekip botla denize açıldı. Kablumbağayı bota alan ekip hemen kıyıda bekleyen kutuya alındı. 60 santimetre uzunluğunda, 45 kilogram ağırlığında ve 50 yaşında olduğu değerlendirilen kaplumbağa özenle araca yüklendi.

Konu hakkında açıklama yapan Bodrum AKUT Lideri Sadettin Uslu şunları söyledi:

“Bize belediye barınağından ihbar geldi. Kaplumbağanın aman zaman suyun dışına çıktığını ve yüzmekte güçlük çektiğini bildirdiler. Kıyıya yaklaşık 50 metre mesafeden aldık. Genelde bu tür olaylarda yaralanmış oluyorlar ancak bunun dış görünüşünde bir yarası yok. Bir ihtimal, poşet veya olta yutmuş olabilir. Buradan hemen DEKAMER’e götüreceğiz.”

Yaşlı kaplumbağa AKUT ekibi tarafından Dalyan’da bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne (DEKAMER) götürüldü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu