GündemManşet

ERMENİ BELGELERİ İLE SOYKIRIM YALANI

Ermeni Belgeleri ile Soykırım Yalanı 1915-Bodrum“Ermeni Belgeleri ile Soykırım Yalanı 1915” adlı konferans ve belgesel gösterimi Dr.Mehmet Perinçek ve yönetmen Serkan Koç’un katılımı ile Bodrum Belediyesi Nurol Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Talat Paşa Komitesi tarafından düzenlenen, 1915 sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili düzenlenen konferans ve belgesel gösterimi Bodrum Belediyesi Nurol Kültür merkezinde beklenenin çok altında bir katılım ile gerçekleştirildi. Bu önemli konferansa Bodrum ADD Başkanı Sertaç Tüzün ile birlikte yaklaşık 100 kişi katıldı.

Türkiye için çok önemli bir konu olan bu konferans ve belgesel gösterimi ile ilgili olarak bilgi veren Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanı Arif Arı şunları söyledi; “Bu Pazar Bodrumumuz için çok önemli. Çünkü; çok önemli bir belgesel gösterimi yapmak üzereyiz. Tarihçi Dr.Mehmet Perinçek ve filmin yapımcısı Serkan Koç davetlimiz olarak geldiler. Bu gün Nurol Kültür ve Sanat Merkezinde bu gösteriyi halkımıza sunmaya çalışıyoruz. Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili, Rusya’da ki arşivlerden çıkartılan, Ermeni arşivlerinden çıkartılan belgeler ile soykırımın yapılmadığının belgeselini ve gerçeğini halkımıza göstermek istiyoruz. Gelen izleyicilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu önemli belgeselin her Türk vatandaşının mutlaka görmesi gerektiğine inanıyorum.”

Dr.Mehmet Perinçek ve yönetmen Serkan Koç’un da katıldığı “Ermeni Belgeleri ile Soykırım Yalanı 1915” adlı konferans Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı okunması ile başladı. Daha sonra Arif Arı tarafından konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Dr.Mehmet Perinçek sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili Çarlık Rusya’sı ve Sovyetler Birliği dönemindeki arşivler ile Ermenilerin arşivlerinin ışığı altında Ermeni Soykırımı iddiasının gerçek olmadığı ifade ederek belgeleri izleyenlere anlattı.

Oldukça dikkat çekici noktalara değinen İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü araştırma görevlisi Dr. Mehmet Perinçek’in anlattıkları Rus-Sovyet devlet arşivlerindeki çalışmalarına dayanıyor. “Atatürk’ün Sovyetlerle Görüşmeleri/Sovyet Arşiv Belgeleri’yle”, “Boryan’ın Gözüyle Türk-Ermeni Çatışması”, “Rus Devlet Arşivlerinden 100 Belgede Ermeni Meselesi” kitaplarının da yazarı olan Dr.Mehmet Perinçek konuşmasının başında şunları söyledi; “Ben yaklaşık 15 senedir, Rus Devlet arşivlerinde Ermeni meselesi üzerine çalışmalar yapıyorum. Bu günkü sunumumda da esas olarak Rus Devlet arşivlerinde Ermeni Meselesine dair ne tür belgeler var ve bunlardan çıkan sonuçları sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Buna geçmeden önce Rus Arşivlerinin Ermeni Meselesinde nasıl bir önem taşıyor, önce ona bakmak gerekiyor.”

Dr.Mehmet Perinçek Çarlık Rusyası’nın 1.Dünya Savaşı sırasında 1915 olaylarının öncesi ve sonrasına da en yakından tanıklık etmiş devletlerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çarlık dönemi arşivlerinde bizi ilgilendiren birinci dereceden bizi ilgilendiren bir çok önemli belge bulunmaktadır. Tabi sadece Çarlık Rusyası değil 1917 Ekim Devrimi sonrasında kurulan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği de İstiklal Savaşının Doğu Cephesine, yine oradaki önemli gelişmelere tanıklık eden en önemli ülkelerden biri olduğundan dolayı da Sovyet dönemi belgeleri de bu olayları açıklamak açısından önemli.”

Dr.Mehmet Perinçek konuşmasında, Ermenistan’ın hem Çarlık, hem de Sovyet dönemlerinde Moskova ve Petersburg’a bağlı bir toprak parçası olduğundan dolayı, Ermeni arşivlerinde bulunan bir çok belgeler, Rusya’da ki devlet arşivine götürüldüğünün bilgisini vererek, Rus Devlet Arşivleri üzerinden Ermeni belgelerine de ulaştığını kaydetti. Dr. Perinçek konuşmasına şu şekilde devam etti; “İşte bu önemli belgeleri incelediğimiz zaman, Ermeni Meselesi veya 1915 olaylarına dair üç temel sonuçla karşılaşıyoruz. Bunlardan birincisi 1915 ve sonrasında yaşanan olayların bir soykırım olarak nitelendirilemeyeceği, bunun karşılıklı bir kırım olduğu. İkinci çıkan sonuç ise; Bu karşılıklı kırımın batılı Emperyalist devletlerin ve Çarlık Rusyası tarafından Anadolu’yu ve Osmanlı’yı paylaşmak amacı ile kışkırtıldığı, Ermeni çetecilerin ve isyancılarının örgütlendiğiydi. Üçüncüsü ve belki de en önemli sonuç ise; ülkesinin paylaşılmasına karşı 1.Dünya Savaşı sırasında İstanbul hükümetinin, İstiklal Savaşı döneminde de Ankara Hükümetinin bir vatan savunması gerçekleştirdiği, hukuki tabir ile söyleyecek olursak; Bir Meşru Müdafaa Eylemi içerinde bulunduğudur.”

Dr.Mehmet Perinçek konferansını belgelerden çıkan bu üç temel sonuç çerçevesinde ve kronolojik olarak sundu. Dr.Perinçek konferansında hem Türklerin, hem de Ermenilerin yaşamlarını kaybettiklerini, Ermeni ve Rus belgelere göre hiçbir şekilde tek taraflı bir kırımın olmadığının da kanıtlandığını sözlerine ekledi.
Son dönemde de Uluslararası Hukuk kararları ile böyle bir soykırımın olmadığına dair kararların da ortaya çıkmakta olduğuna dikkat çeken Dr.Mehmet Perinçek’in sunduğu konferansın ardından, Serkan Koç’un yönetmenliğinde hazırlanan “Ermeni Belgeleri ile Soykırım Yalanı 1915” adlı belgesel sunuldu.

Belgesel gösterimin ardından Dr.Mehmet Perinçek’in konu ile ilgili olarak katılımcıların sorularını yanıtlaması ile program sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu