GündemKültür SanatManşet

ANNE VE KIZINDAN EBRU SERGİSİ

Nesilden nesila sanat-bodrumKüçük yaşta ebru sanatını öğrenen Neslişah annesi ile birlikte sergi açtı.

Bodrum’da henüz 4. Sınıf öğrencisi olan Neslişah Sabiha Cesur hem eserleri ile hem de ebru performansı ile takdir topladı.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mezunu olan Gülşah İkbal Cesur yaklaşık 20 yıldır ebru, hat, tezhip ve minyatür çalışmaları yapıyor. 13 kişisel sergi açan Cesur 14. Sergisini kızı Neslişah ile birlikte açtı.

3 yaşından beri annesinin uğraştığı ebru sanatına ilgi duyan ve onunla birlikte çalışan küçük sanatçı zaman içinde annesinin de desteği ile kendisini geliştirdi.

Serginin açılışına katılan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz şunları söyledi:

“Anneli kızlı ne güzel burada bir güzel Osmanlı sanatını yaşatmaya çalışıyorlar. Tabi kızımızın böyle küçük yaşta sanata merak sarması gerçekten güzel bir şey tebrik ediyorum sizi de kızınızı da Zeki Beyi de. Başarılar diliyorum.”

Sanatçı anne ve kızı geçtiğimiz yıl Yalova’da düzenlenen Dünya Ebru Günü etkinliğinde Guinness Rekorlar Kitabına giren en büyük akkase ebru çalışmasında yer aldılar.

Anne sanatçı Gülşah İkbal Cesur gaztecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ben çalışmalarımı yaparken kızımda 3 yaşından itibaren oda benim çalışmalarımı izleyerek kendi çalışmalar yapmaya başladı. Oda 3 yaşından beri çeşitli böyle workshoplarda, gittiğimiz fuarlarda kendi ebru çalışmalarını icra etti. Bu senede ve geçtiğimiz senelerde katılmış olduğu bazı resim yarışmalarında birincilikleri olunca ortak bir sergi açma kararı aldık. Benim yapmış olduğu çalışmalar ve kızım yapmış olduğu ebru-resim çalışmalarının hepsinin bir arada olduğu, yaklaşık 150 eserin bulunduğu sergimizi açtık.”

Minik yetenek Neslişah Sabiha Cesur ise şöyle konuştu:

“Ebru sanatında da uğraşmak özel bir şey. Onunla uğraşanız için çalışanız lazım. Ben 3 yaşından beri yapıyorum buda benim ilk sergim. Annemle beraber ilk defa benimki oldu. “

Neslişah yaşıtlarına da şu tavsiyelerde bulundu:

“Yaşıtlarıma, resme, müziğe ve sporlara güzelce ilgi duymalarını isterim. Sağlıkları açısından spor çok iyi müzikte onların iç duygusunu değiştirecek daha güzel yapacak ve resimde becerilerini geliştirecektir.”

Anne kızın açtığı “Nesilden Nesile Sanat” isimli sergide çoğunluğu ebru sanatı olan 150 eser sergileniyor. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açılan sergi 26 Ağustos’a kadar gezilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu