GündemMagazinManşet

YAŞADIĞI SOKAĞA ADI VERİLDİ

Bodrum belediyesi meclisi-Tarık AkanYeşilçam’ın unutulmaz oyuncusu Tarık Akan’ın adı Bodrum’da yaşadığı yerdeki sokağa verildi.

Bodrum Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda, Akyarlar Mahallesinde yer alan Yalı Sokak isminin Tarık Akan Sokak olarak değiştirilmesine karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, Yeşilçam’ın yakışıklı çocuğu Tarık Akan’a Bodrumlulardan bir vefa örneği sergilendi. Yaz aylarını Akyarlar Mahallesindeki evinde arkadaşları ile birlikte geçiren ve bölgede ayrı bir sevgiye sahip olan sanatçının adı artık sokakta yaşayacak.

Bodrum Belediye Meclisinin Ekim Ayı Olağan toplantısında, Akyarlar Mahallesinde yer alan Yalı Sokak isminin Tarık Akan Sokak olarak değiştirilmesi için alınan komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi.

Yaz tatillerini birlikte geçiren sinema ve tiyatro oyuncusu Bülent Kayabaş’ alınan bu karardan memnuniyetini dile getirdi. Akyarlar’da bulunan Kayabaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yerinde bir karar. Yaşatmak lazım. Çok uzun zamandır dostum için bu değerli aktör ve değerli koca yürekli insan için çok önemli kararlar bunlar. Anca böyle yaşatabiliriz. İsmini her tarafta söylenecek hale getirmeye çalışacağız. Bizde kendimize göre arkadaşları, dostları, sinemaseverler, Tarık sevenler, sanatçılar, bazı düşüncelerimiz var. Örneğin, onun adına her yıl sinema-tiyatro ödülleri verilmesini düşünüyoruz. Mesela, Türker İnanoğlu bir heykelini yaptıracak. Daha yen konuştum Türker İnanoğlu ile sinema müzesine konacak bu. Heykeli ve bütün filmleri tek tek gösterilecek. Yakışır, koca yürekli adama bu yakışır.”

Tarık Akan hayranları, sanatçının yaşadığı eve gelerek notlar yazıp çiçekler bırakıyorlar.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu