GündemManşet

GAZİLER GÜNÜ BODRUM’DA DÜZENLENEN ANMA TÖRENİ İLE KUTLANDI

bodrum-gaziler günüBelediye Meydanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Taner Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, daire amirleri, vatandaşlar ve Bodrum’da yaşayan gaziler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kaymakamlık ve Gaziler Derneğinin Atatürk büstüne çelenk sunumuyla devam etti. Tören, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü’nün günün anlam ve önemini içeren konuşmasıyla sona erdi.

Belediye Meydanı’ndaki törenin ardından Bodrum Muharip Gaziler Derneği üyesi Gaziler Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret esnasında gazilere seslenen Kaymakam Dr. Gödekmerdan şunları söyledi:

“Bu gün vesilesi ile vefat etmiş kahraman gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu vatan uğrunda kanlarını döken, canlarını feda eden aziz şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına da Allahtan rahmet diliyorum. Onları şükranla, minnetle anıyoruz. Vatan için canlarını veren, yaralanan kahramanlık gösteren gazilerimizi bu gün de anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi gazilerimize şehitlerimize ne kadar çabalasak da onların haklarını ödeyemeyiz. Devletimiz de gazilerimi unutmuyor her yıl 19 Eylülde gaziler günümüzü kutluyoruz. Bu gün vesile ile de tabi tüm gazilerimizi anıyoruz. Onları unutmadığımızı gösteriyoruz. Gazilerimizin yaptığı fedakârlıklara karşı bizim de elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Devletimizin hükümetimizin bize talimatı gazi ve şehit ailelerimizin ihtiyaçlarını hemen karşılayın. Onlar ne istiyorlarsa hemen yapın. Devletimiz hükümetimiz gazilerimize çok önem veriyor. İnşallah bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada yine sizlerin yanında olacağız. Sizlerle beraber olacağız.”

Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü gaziler adına yaptığı konuşmasına teşekkür ederek başladı. Külcü konuşmasında şunları ifade etti:

“Sayın kaymakamım bizlere vermiş olduğu destekler ve önemden dolayı teşekkür ediyorum. Bodrum’da yaşayan tüm gazilerimize misafir gelenler dahil olmak üzere hepsine desteklerini vermektedirler, bundan sonra da böyle olacağını diliyoruz. Size çok teşekkür ediyorum çünkü her zaman yanımızda oldunuz. Sizlerden çok büyük destek gördük. Arkadaşlarım adına size teşekkür ediyorum.”

Gaziler daha sonra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu