EkonomiGündemManşetTurizm

BODRUM’DA BAYRAM BEREKETİ

Bodrum-sahiller-turizmSezon sonuna denk gelen Kurban Bayramı nedeniyle Bodrum’da yaşanan yoğunluğun Eylül sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Yurdun çeşitli bölgelerinden ve Avrupa’nın birçok şehrinde gelen gurbetçi vatandaşların bayram tatili için Bodrum’u tercih etmesi kötü geçen turizm sezonunun sonunda bir umut ışığı oldu.

Gümbet bölgesinde faaliyet gösteren Royal Arena Otelinin Ön Büro Müdürü Ozan Yuvacı, yüzde 100 dolulukla tatile girdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Şuan için otel doluluğu yüzde 100 seviyesinde. Bayram dönemi boyunca yüzde 100 olarak devam edecek. Bayramdan sonra Eylül’ün 25’ine kadar yine Gümbet bölgesinde doluluk devam ediyor.”

Önceden rezervasyon yaptırmayan misafirlerin boş otel bulmakta zorlandığını ifade eden Yuvacı şunları söyledi:

“Memur izinlerinin açılması, bayram izninin 9 güne çıkması insanları motive etti. Direkt olarak rezervasyonu etkiledi. Bütün otellerde şuanda Gümbet bölgesinde yüzde 100 doluluk var. Misafir yüzde 100 doluluk olduğu halinde talebimiz baya bir yüksek. Yine kapıdan rezervasyon yapmak isteyen, otel arayan çok misafir var. Yine boşluk durumunda kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Bitez’de 2009 yılında buyana faaliyetini sürdüren Ambrossia Otel sahibi Turizmci Zeynel Kılıç, bu zamana kadar böyle bir yoğunlukla karşılaşmadığını dile getirerek şunları söyledi:

“İlk defa kurban bayramında gerçekten de aşırı bir yoğunluk yaşıyoruz. Şuan bizim otelimizde boş odamız bulunmamakta. Neredeyse konaklayan misafirlerimiz kadarda talep var ve bu talebi biz kendi otelimizde maalesef karşılayamıyoruz. Bodrum’da çok ciddi bir yoğunluk var. Sanırım 1 milyon civarında, bayram dolayısıyla Bodrum’a gelecek olan yerli turist var. Buda böyle bir sezonda çok ciddi bir katkı sağlıyor bizlere.”

Bodrum’un eşsiz güzellikleri arasında tatilini geçiren turistler ise hallerinden oldukça memnun.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu