GündemHayatManşetSpor

SURİYELİ ÇOCUKLAR BODDRUM’DA TOP KOŞTURDU

bodrum-göztepe futbol okulu30 Ağustos Zafer Bayramı Bodrum’da farklı bir etkinlikle kutlandı.

Göztepe Bodrum Futbol Okulu ev sahipliğinde düzenlenen “Bodrum Çocuk Zafer Kupası”nda Suriyeli çocuklarla Türkiye karması dostluk maçı yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Yalıkavakspor Stadında gerçekleşen futbol turnuvasında 330 minik krampon dostluk için ter döktü.

Sporun birleştirici ve iyileştirici gücünü kullanarak savaş mağduru Suriyeli çocuklar ile dostluk ve yardımlaşma amacı ile bir araya gelindi. Muğla ve İzmir’den toplam 8 futbol okulunun bir araya geldiği etkinlikte Bodrum’a bağlı İslamhaneleri Mahallesinde yaşayan Suriyeli ailelerin çocuklar ise adeta çocukluklarını yaşadılar.

Stad girişinde diğer çocuklar tarafından karşılanan Suriyeli 20 çocuğa Göztepe Spor Kulübü tarafından içinde spor malzemeleri olan çantalar hediye edildi. Daha sonra aileler tarafından hazırlanan yiyecekler hep birlikte afiyetle yenildi. Sporcularının yanlarında getirdikleri ihtiyaç fazlası oyuncak ve eşyalardan bazıları yaşıtları tarafından Suriyeli çocuklara hediye edildi.

Sosyal etkinliklere önem verdiklerini ifade eden Göztepe Futbol Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hem savaş mağduru olan Suriyeli küçük kardeşlerimizi burada ağırlamaktan hem de diğer 8 tane spor kulübü burada. 8 tane spor kulübü ile beraber bir dostluk, barış içerisinde bir gün geçirmek, sıcak havaya rağmen coşku içerisinde bir gün geçirmek gerçekten çok güzel.”

Organizasyonda büyük emeği geçen Bodrum Göztepe Futbol Okulu sorumlusu Emrah Çatak etkinlik hakkında şunları söyledi:

“330 çocuğun yarattığı enerjiyi gelen 20 tane Suriyeli minik dostumuzla paylaşacağımız keyifli bir organizasyon oluşturduk. Çocuklar, kendilerinin içinden gelen oyuncaklarını, kıyafetlerini, ihtiyaç fazlası eşyalarını Suriyeli kardeşleri ile paylaşmak için buraya getirdiler. Annelerimiz evde börekler, çörekler yaptılar.”

Daha bir yıl önce Ege’nin serin sularında can veren onlarca savaş mağduru çocuk hafızalarda yerini korurken Bodrum’da yaşayan Suriyeli çocukların futbol sahasındaki mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Mutlu bir gün geçiren Suriyeli Ahmet, ülkesinde savaş olduğu için orada hiç top oynayamadığını ve burada futbol oynadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bodrum’da yaşayan Suriyeli çocuklardan oluşan takım ile Türkiye karması arasında oynanan dostluk maçında renkli görüntüler ortaya çıktı. Ülkelerinde top oynama şansı bulamayan minikler sahada bir o tarafa bir bu tarafa topun peşinde koşarak gol atmak için bir biriyle yarıştılar.

Berabere biten dostluk maçı sonrası diğer maçlar oynandı. Dereceye giren takımlara kupa ve madalya verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu