GündemKültür SanatManşet

MİTSO ; “UZUNYUVA ZİYARETE AÇILSIN!”

MİTSO’nun dilekçesinde, bölgede Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin onarım, Milas Müzesi’nin ise yeniden yapım nedeniyle kapalı olduğu belirtilerek Uzunyuva alanının ivedilikle ziyarete açılması gerektiği ifade edildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, ilçe merkezindeki Uzunyuva arkeolojik sit alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı’nın ivedilikle ziyarete açılarak turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dilekçeyle başvuruda bulundu. UNESCO’nun “Dünya Mirası Geçici Listesi”nde yer alan Uzunyuva arkeolojik sit alanın önemi vurgulanan dilekçede Uzunyuva alanının yaklaşık iki yıldır ziyarete hazır halde olmasına rağmen bir türlü açılışı yapılmadığı belirtildi.

MİTSO, şehir merkezindeki Uzunyuva Arkeolojik sit alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı’nın bir an önce ziyaret açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığına dilekçeyle başvuruda bulundu. Uzunyuva Arkeolojik sit alanı ve Hekatomson Anıtmezarının arkeologlarca “Arkeolojide son 100 yılın buluşu” olarak nitelendirilmekte olduğu belirtilen dilekçede, söz  konusu alanın aynı zamanda UNESCO’nun “Dünya Mirası Geçici Listesi”nde yer almakta olduğu da ifade edildi. Uzunyuva alanında restorasyonu tamamlanan tarihi Milas evlerinden birisinin “Milas Etnografya Müzesi” olarak düzenlendiği, bir başkasında Hekatomnos Anıtmezarı sergilemesinin yapıldığı ve bir diğerinin ise “Milas Halıları Müzesi” olarak düzenlendiği anlatılan dilekçede söz konusu evlerin ziyarete hazır halde olmasına rağmen resmi açılışı yapılamadığı için yaklaşık 2 yıldır kapalı tutulmakta olduğu ifade edildi.

BODRUM YÖRESİNDE MÜZELER KAPALI

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin restorasyon, Milas Arkeoloji Müzesi’nin de yeni bina yapımı nedeniyle kapalı olduğu hatırlatılan dilekçe’de “Bodrum – Milas yöresine gelen turistlerin ziyaret edebileceği hiçbir arkeoloji müzesi bulunmadığı ifade edilerek turistlere sunulabilecek tek seçenek olan Milas’taki Uzunyuva Arkeolojik sit alanı ve Hekatomnos Anıtmezarı’nın bir an önce ziyarete açılması istendi.

REŞİT ÖZER: İKİ YILDIR RESMİ AÇILIŞ BEKLİYORUZ

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Kültün ve Turizm Bakanlığına dilekçe ile başvuruda bulunulduğunu belirterek “Uzunyuva’da hazırlıklar tamam. İki yıldır resmi açılışın yapılmasını bekliyoruz. Resmi açılış yapılmadığı için de buraya ziyaretçi alınmıyor. Oysa Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi kapalı. Milas Arkeoloji Müzesi kapalı. Bu yöredeki turistlerin ziyaret edebileceği hiçbir arkeoloji müzesi yok. Bu nedenle bir an önce Uzunyuva’nın ziyarete açılmasını istiyoruz. Bunun için de Kültür ve Turizm Bakanlığına dilekçe ile başvuruda bulunduk. Kısa süre içinde Uzunyuva’nın kültür turizmine kazandırılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu