GündemManşetTurizm

SAHİLLER YERLİ TURİSTLERLE DOLUYOR

Bodrum-sahiller-turizmDış turizmde yaşanan büyük sıkıntı nedeniyle Bodrum esnafı yerli turistin yolunu gözlemişti.

9 Günlük Bayram tatili ile birlikte yerli turist adeta Bodrum’a akın ederken, bayram boyunca birçok sahil ve işletme neredeyse tamamen dolmuştu. Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte yerli tatilcilerin büyük bir kısmı memleketlerine dönerken, bazıları da tatiline devam ediyor. Özellikle Bodrum Yarımadasında evleri bulunan yerli tatilcilerin birçoğu bayram sonrası da Bodrum’da kaldı.

Bodrum’un ünlü Gümbet Sahili de dış turizmde yaşanan düşüş dolayısıyla bayram tatiline kadar boş bir görüntü sergilemişti. Önceki yıllarda başta İngilizler olmak üzere çok sayıda yabancı turistin en uğrak yeri olduğu Gümbet Sahili, bayram ile birlikte yerli tatilcinin akınına uğradı.

Bayram tatilinin sona ermesine rağmen Gümbet Sahilinde çok sayıda yerli tatilciyi görmek mümkün olurken, eskiden şezlongları dolduran yabancı turistler ise neredeyse gözükmüyor. Bölge esnafı da 2016 sezonunun Bayram tatilinde gelen yerli tatilciler ile başladığını belirtirken, Bayram sonrası da gözle görülür bir azalma olduğunu da sözlerine eklediler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu