GündemKültür SanatManşet

TERAVİH ÖNCESİ KAR ŞERBETİ

Bodrum karşerbetiOrtakent Mahallesi Merkez Camisi avlusunda Teravih Namazı öncesi dağıtılan kar şerbeti sıcak havada vatandaşları serinletti.

Ortakent Mahallesi Merkez Cami İmamı Hasan Sönmez ve cemaatin girişimleri ile Fethiye İlçesinden getirtilen kar şerbeti sıcak yaz akşamında vatandaşların içini serinletti. ‘Doğadan gelen serinlik’ sloganıyla geleneksel olarak düzenlenen kar şerbeti ikramı, hayırseverlerin katkılarıyla Ortakent Merkez Camii’nde yapıldı. Teravih namazı öncesinde kar ve üzüm pekmezinden hazırlanan şerbet, cemaate dağıtıldı.

Şerbet yapılan karın Seydikemer İlçesi’ndeki 2 bin 400 metre yükseklikte yer alan Erendağ’dan temin edildiği belirtildi.

Her yıl geleneksel olarak kar şerbeti etkinliği yaptıklarını belirten Ortakent Mahallesi Merkez Camii İmamı Hasan Sönmez şunları söyledi:

“Mübarek Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte Ortakent Merkez camiimizde artık geleneksel hale dönüşen kar şerbeti ikramı ve Kadir gecesine özel iftar yemeği etkinliklerimiz devam ediyor. Ramazan Ayı’nın bereketi, rahmeti ile birlikte camilerimiz nurlanıyor, cemaatimizin bollaşıyor ve doluyor. Sıcak ramazan ayı boyunca oruç tutarak ciğerleri yanan kardeşlerimizin bir nebze olsun susuzluklarını gidermek amacıyla kar şerbeti ikram ederek değerlendirmeyi düşündük. Bu hizmette emeği geçen kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz.”

Ayrıca camii imamı Hasan Sönmez, Kadir gecesinde yapılacak iftar programına ve akabinde ise sahurda düzenlenecek kahvaltıya tüm Bodrumluları davet etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu