ÇevreGündemManşet

SICAK HAVA DALGASI KAPIDA

sıcak hava dalgasıMeteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarılara göre, bugün itibariyle başlayan ve yaklaşık bir hafta sürecek sıcak hava dalgasının bölgeyi etkisi altına alacağı bildirildi.

Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı tahmin edilen bölge için uyarı üstüne uyarı geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son uyarı şu şekilde;

” 16.06.2016 Perşembe gününden itibaren batı bölgelerimizden başlayarak artacak olan hava sıcaklığı, önümüzdeki 1 hafta boyunca etkisini arttırarak, mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.”

Uyarıda ayrıca, sıcak hava dalgası ve kuru hava sebebi ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması tavsiye ediliyor.

24 Haziran gününe kadar etkili olması beklenen kuvvetli sıcak hava dalgası dolayısıyla, özellikle yaşlı, kalp hastası ve küçük çocukların saat 11.00-15.00 arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye ediliyor.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu