AsayişGündemManşet

MASUM UÇURTMA YANGIN SEBEBİ OLDU

Bodrum-akyarlar yangınÇocukların uçurtma hevesleri yarım kaldı.

Akyarlar Mahallesinde, hevesle uçurmaya çalıştıkları uçurtma elektrik tellerine takıldı. Tellerden kurtulamayan uçurtma bir süre sonra yanmaya başladı. Uçurtmadan çıkan kıvılcımlarım tarım arazisindeki kuru otları tutuşmasıyla yangın çıktı.

Bölge sakinleri rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen yangını fark ederek önce durumu itfaiye ekiplerine bildirdi ardından da bahçe hortumları ve dallarla yangına müdahale etmeye başladı.

Kısa sürede bölgeye gelen Bodrum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı ekipler, yangının sitelerin bulunduğu alana sıçramaması için yoğun mücadele sarf etti. 

İtfaiye ekipleri ile vatandaşların mücadele verdiği yangında, yaklaşık 1 hektarlık makilik ve tarım arazisi zarar gördü.

Akyarlar Mahallesi Kemer Mevkiinde çıkan yangın hakkında konuşan Yaşar Birol, “Okul çocukları uçurtmayı uçuracakken elektrik tellerine dolandı. Elektrik tellerinden kıvılcım çıkınca her taraf yandı” dedi.

Birol, yeterli yol olmadığı için bölgeye gelen ekiplerin güçlükle söndürme işlerini yaptıklarını söyledi.

Yaşı küçük 3 çocuğun uçurtmasından çıktığı tespit edilen yangınla ilgili jandarma ekipleri bölgede inceleme yaptı. 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu