ÇevreGündemManşet

TORBA KOYU’DA ÇÖPLERDEN ARINDIRILDI

Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik kampanyası çalışmaları Torba sahilinde devam etti.

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla gerçekleştirilen Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, sabah saatlerinde Torba Mahallesin yapıldı.

Etkinliğe, belediye çalışanlarının yanı sıra, çevredeki balıkçılar ve öğrenciler katıldı. Belediye Dalış Ekibinde görevli dalgıçlar, deniz dibinden çok sayıda atık çıkardı. Etkinliğe katılan öğrenciler denizden çıkan atıkları merakla izledi.

Kamyon ve otomobil lastiği, plastik, cam ve metal atıkların da bulunduğu birçok atık malzemenin çıkartıldığı çalışmayı çevredeki tatilcilerde ilgiyle izledi. Atık malzemelerin içinde çıkan deniz canlıları yeniden denize bırakıldı.

Etkinliğe katılan ve temizlik kampanyasında sona yaklaşıldığını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Temizlik çalışmaları 2 yıldır devam ediyor. Bizi sevindiren bir şey var, denizden çıkan atık malzemelerde her sene biraz daha azalma yaşanıyor. Torbaya baktığımız zaman geçen yıl ile bu sene arasında biraz daha azalma görünüyor.
Çevreyi temiz tutma bilincini aşıladığımızı düşünüyorum. Bodrum Belediye personeli de oldukça fedakarlık gösterdi. Denize En Çok Mavi Yakışır kampanyası, bir üniversite tarafından da 40 bin kişi arasında yapılan anketle birinci seçildi. Yaptığımız bu çalışmanın da ne kadar doğru olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

Dalgıçların denizden çıkarmış olduğu atıklar, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tarafından alınarak karakterize edilmek üzere götürüldü.

2016 Deniz Dibi Temizliği Etkinlik Programının son ayağı 08 Haziran günü Kumbahçe Plajında gerçekleştirilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu