EkonomiGündemTurizm

BOTAV OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Bodrum Tanıtma Vakfı’nın (BOTAV)Bodrum Tanıtma Vakfı’nın (BOTAV’ın) Olağan Genel Kurul Toplantısı önceki gün yapıldı.

 

Bodrum İsis Otel’de yapılan toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ile BOTAV üyeleri katıldı.

 

Divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda; 2015 yılı faaliyet raporu, 2015 yılı gelir-gider tablosu, 2015 yılı denetleme raporu ve 2016 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Toplantının açılış konuşmasında 2015 yılı faaliyet raporunu aktaran BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar şunları söyledi:

“Bodrum’u tanıtmak amacıyla 2015 yılında 18 yurt dışı, 3 yurt içi, 2016 Ocak-Nisan döneminde de 15 yurt dışı ve 2 yurt içi olmak üzere toplamda 38 turizm fuarına katıldık. Bunun dışında, oluşturulan komisyonla yurt dışındaki 10 ülkeden, gazeteci, televizyoncu ve info ekiplerini Bodrum’a davet ettik” dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın son iki yıldır tanıtıma büyük ağırlık verdiğini ifade eden Bayraktar, İran ve Birleşik Arap Emirliklerindeki gazetecilerinde Bodrum’a getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bayraktar, turizmde yaşanan sıkıntıların, tanıtım ve yeni pazarlara açılarak, kaliteden ve hizmetten ödün verilmeden fiyatların düşürülmeden aşılması gerektiğini ifade etti.

2015 yılı gelir-gider tablosu, 2015 yılı denetleme raporu ve 2016 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edilmesinin ardından BOTAV üyelerinin soru ve görüşlerinin dinlendi.

 

Toplantıda son olarak konuşan Başkan Kocadon konuşmasında, umutsuzluğa hiçbir zaman kapılmadıklarını, tanıtım çalışmalarına da her zamankinden daha fazla devam ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:

 

“Bodrum’un önüne Türkiye’de kimse geçemez çünkü Bodrum bir marka…”

“Bodrum bir lokomotif olarak sizlerin sayesinde hem Muğla’da hem Türkiye’de örnek bir turizm dayanışması sergiliyor. Onun için hepimiz bu dayanışmamızla gurur duyalım, kendimizle gurur duyalım. Çünkü bu iş, on arkadaşla başladı, bir ara beş arkadaşa düştü ama şimdi şöyle bir bakıyorum; salonlarımız her gün daha da kalabalıklaşıyor, her gün biraz daha Bodrum Tanıtım Vakfı’nın ne kadar önemli olduğunu hep beraber izliyoruz. Mücadeleye devam. Rakamlara baktığımızda Türkiye ekonomisine 2 milyar dolar katkı sağlayan Bodrum tanıtımının bütçesi dört yüz yirmi bin lira olmaması lazım ama şu anda gücümüz bu değil. Peki, biz bundan da güzel şeyler yapıyor muyuz? Yapıyoruz.

 

Şimdi de gelelim yerel kısmına. Şu anda Avrupa’nın birçok ülkesinden Bodrum’a misafirlerimiz gelip gidiyor. Bu rakamları alt alta topladığınızda nereden baksanız bir milyon euro eder. Yani bu sene Bodrum Tanıtım Vakfı’nın Bodrum tanıtımı için harcadığı para, bir milyon euroya yakındır. Yedi yüz kişinin konaklaması, uçak biletleri, Bodrum’daki yeme içmeleri, gezdirilmesi, tur ve otobüs firmaları ki, bunların hepsi birer bütçe arkadaşlar. Atilla kardeşimin de dediği gibi; yatan paraya bakmamak lazım, toplamda bakmak lazım… Bodrum Belediyesi’nden tanıtımımıza bazı kalemlerde bütçe ayırdık. Bodrum’un önüne Türkiye’de hiç kimse geçemez arkadaşlar çünkü Bodrum bir marka ve sizler bir marka yarattınız. Bizim de sadece bu sene yapmamız gereken bu markamızı korumaktır. Ve Anadolu halkının Bodrum’a bakış açışı da çok farklı. Anadolu halkı Bodrum’u seviyor çünkü Bodrum’da özgürce tatilini yapabiliyorlar.”

 

“Bizler; STK’lar, turizmci ve yatırımcımızla el ele tutuşmuş hedefe yürüyen bir Bodrum’uz”

Konuşmasının devamında ise Başkan Kocadon, “Four Seasons dediğimiz bir dünya markası, bildiğiniz gibi Bodrum’da el sıkıştı. Ve bu markalar arka arkaya gelmeye de devam ediyorlar. Peki, yurt içinde ne yaptık? Bir kere Ticaret Odası’nın büyük katkılarıyla İzmir ve İstanbul fuarlarına katıldık. Peki, şimdi ne yapıyoruz? En fazla okunan gazetelere Bodrum’un reklamlarını veriyoruz. Görmüşsünüzdür. Sloganlar yaratıyoruz, ünlüler ile sohbet ediyoruz. Bunlar bütün Türkiye’ye yayılıyor arkadaşlar. Çok şükür, bakın Bodrum sokaklarında turist yok mu? Var. Artık Bodrum tanıtımını farklı boyutlara taşıyoruz; sosyal medyaya da taşıyoruz, algıda farklı bir boyuta taşıyoruz, yerelde ve ulusalda Bodrum’u Türkiye içinde çok farklı boyutlara taşıyoruz. Bunları da hep beraber yapıyoruz. Yani arkadaşlar, sonuçta yönümüz belli gönlümüz belli. Biz el ele tutuşmuş, sivil toplum örgütleri ile beraber, turizmcimizle yatırımcımızla hedefe doğru yürüyen bir Bodrumuz.  Bizim bir tek hedefimiz var: Bodrum ekonomisine daha fazla katkıyı daha fazla turisti nasıl getiririz de, birlik beraberlik huzur içinde yaşarız. Sizlerin ve benim en büyük görevim arkadaşlar, akşam yanımızda çalışan personelimizin evine giderken ekmek götürebilmesi ve sabah okula giden çocuğuna harçlık vermesini sağlamaktır. Bunları hep beraber yapacağız. Sakın ha, umutsuzluğa kapılmak diye bir şey yok. Hepimiz zor süreçlerden geçeceğiz. Nasıl ben yaşamımda zor süreçlere tabi tutuluyorsam ve tutulmaya devam ediyorsam, güzel ülkem de bu süreçlere tabi tutuluyorsa, turizm de bu süreçlere tabi tutulup bu günleri geçirecek atlatacak arkadaşlar. Krizlerden bazen de çok güzel şeyler çıkıyor” dedi.

 

Başkan Kocadon ayrıca tanıtım faaliyetlerinde sadece iki ülke sınırlı kalmadıklarını da sözlerine ekleyerek, “Yapmış olduğumuz tanıtımlarımız sonucunda 57 farklı ülkeden ilçemize turist geldi. Ve inanıyorum ki bu sene çok daha farklı olacak, daha şanslı olacağız.” açıklamasını yaptı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu