GündemManşet

PİLOT BİNBAŞIYA SON GÖREV

Bodrum-Hava Binbaşı Erdaş YalçınBodrum’da yaşadığı evde hayatını kaybeden emekli Hava Binbaşı Erdaş Yalçın düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

1963 yılında Hava Harp Okulundan mezun olduktan sonra Binbaşı rütbesine kadar görev yapan daha sonra silahlı kuvvetlerinden ayrılarak hava yollarında pilot olan Erdaş Yalçın emekli olunca Bitez Mahallesine yerleşti. 75 yaşındaki Yalçın çnceki gün fenalaşarak Özel Bodrum Hastanesine kaldırıldı. Kalp krizi geççirdiği öğrenilen Yalçın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Erdaş Yalçın için Bitez Kaynak Camiinde ikindi namazı sonrasında bir cenaze töreni düzenlendi. Yalçın’ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında cami avlusuna getirildi. Emekli pilotun cenaze törenine, Garnizon Komutanı Albay Atilla Göksel Oral, Erdaş Yalçın’ın ailesi ve yakınları ile silah arkadaşları katıldı.

Törene katılan emekli Hava Korgeneral Osman Solakoğlu, Yalçın ile aynı dönemde okuduklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Biz devre arkadaşları olarak buradayız. Kendisini uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Hava Kuvvetlerinden ayrıldıktan sonra hava yollarında sivil pilot olarak çalıştı sonra Bodrum’a yerleşti” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı. Askerlerin omuzlarında gelen Yalçın’ın tabutu devre arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına alındı. Bitez Mezarlığına getirilen Yalçın’ın naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu