GündemKültür SanatManşet

KADIN FİLMLERİ BODRUM’DA

14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali-Bodrum“Kadın Dayanışması Yaşatır” sloganıyla 12 Mart’ta İstanbul’da başlayan 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Hatay ve Adana’nın ardından Bodrum’da başladı.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ortaklığıyla, 12 filmlik programla 8-10 Nisan’da OASİS CineMarine Sinemaları’nda sürecek olan 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali önceki akşam açılış kokteyli ile başladı.

Suffragette- Diren isimli film gösterimi ile açılışı yapılan festival öncesi konuşan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği başkanı Figan Erozan şunları söyledi:
“filmmor festivalinin Bodrum’da üçüncüsünü yapıyoruz. Bizim için çok değerli. Bu seneki festivalin ana konusu, ‘Kadın Dayanışması Yaşatır’ buda bizim için çok değerli. Çünkü, gerçekten kadınlar bir araya gelip, dayanışıp, bir birlerini güçlendirdiklerinde yaşam alanlarını oluşturabiliyorlar ve yaşayabiliyorlar. Günde üç kadının öldrüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Yarım saatte de bir kadına tecavüz ediliyor. Dolayısıyla durumun ne kadar çok vahim olduğu ortada. Dolayısyla, film sektöründe gösterilmeyen, görülmek istenmeyen kadın yönetmenlerin ve oyuncuların filmlerini sergilemek bizim için çok değerli. Bu festivalin emeğini kadınlar üstlenip götürüyorlar dolayısyla böyle bir festivalin içinde bulunmak Kadın Dayanışma Derneği olarak bizim için çok önemli” dedi.

Bütün seansların ücretsiz olduğu festival programı şöyle:
9 Nisan Cumartesi: 12.00  Bilge ve Öğrencisi / Uzak mı… / Sıcak Hava Dalgası / Patlat Şehri / Binlercesinden Biri / Volta
14.00  Coria ve Deniz, 16.00  Satılık Adalet, 18.00  Kadınların Adaleti,
10 Nisan Pazar: 12.00  Parmaklıklar Ardında Burkasız, 14.00  Üç Yalan, 16.00  Diren, 18.00  Söyleşi – Kapanış

Filmmor Kadın Filmleri Festivali Bodrum’dan sonra Mardin, İzmir ve Van’a gidecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu