AsayişGündem

ACİL ÇAĞRI MERKEZİ SAYESİNDE ASILSIZ İHBARLAR AZALDI

Acil Çağrı MerkeziMuğla merkezde acil çağrı numaralarını tek çatı altında toplayan Acil Çağrı Merkezi (AÇM) yılın ilk 3 ayını içeren bir bilgilendirme raporu sundu.

Yapılan açıklamaya göre, Muğla il genelinde acil çağrı birimlerine yapılan gereksiz aramalar % 93 gibi bir orandan % 60 civarına indi. Ancak tüm uyarılara rağmen Acil Çağrı Merkezini gereksiz ve kötü amaçlı arayan 21 kişi hakkında adli makamlara müracaatta bulunuldu.

Muğla Valiliğince yapılan açıklamada yılın ilk üç ayında gelen çağrı sayıları hakkında şu ifadelere yer verildi:
“Acil Çağrı Merkezine 01 Ocak-31 Mart 2016 tarihleri arasında 251.383 adet çağrı gelmiştir. Bu çağrıların 47599 Adeti Sağlık, 9767 adeti Jandarma, 3855 adeti itfaiye, 3092 adeti orman ve milli park , 1142 adeti Sahil Güvenlik , 688 adeti Emniyet,76 adeti AFAD kurumlarına yönlendirilmiştir. 194 adeti danışma amaçlı arama ile birlikte toplam 66413 çağrıya yanıt verilmiştir.  Mart ayı sonu itibarı ile ortalama 3500 adet acil yardım araması yapılmaktadır.”

Vali Amir Çiçek imzalı açıklamada, “Yaklaşan yaz dönemi ve turizm hareketliliği dikkate alınarak gerekli çalışma ve tedbirler tarafımızca yapılmakta olup, vatandaşlarımızın gereksiz aramalardan kaçınmaları, özellikle cep telefonlarında tuş kilidi kullanmaları, sabit telefonlarında hat kontrollerini yapmaları, her hangi bir vaka için 112 AÇM’yi aradıklarında ilgili tüm birimlerin vakadan haberdar olduğunu bilerek her kurumu tek tek aramalarına gerek olmadığı hususlarında hassasiyet göstermeleri verilen hizmetin kalitesi ve vatandaşımızın acil yardıma ulaşmasını sağlaması açılarından önemlidir” ifadelerine yer verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu