AsayişGündemManşet

DOLANDIRICILARIN HEDEFİNDEKİ ADAMI POLİS KURTARDI

bodrum-telefon dolandırıcılığıYaşanan onca olaya, yapılan birçok uyarıya rağmen bazı vatandaşlar telefon dolandırıcıların ağına düşmekten kurtulamıyor.

Bodrum’da yaşayan 65 yaşındaki emekli Ali D. kendisini telefonda Savcı olarak tanıtan kişinin yalanlarına kanarak neredeyse bütün birikimini kaptırıyordu.

Ali D.’ye telefon açan dolandırıcı, kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttıktan sonra yaşlı adamın hesabının terör örgütü ratafından ele geçirildiğini ve bir an önce hesabında bulunan bütün parayı çekerek verdiği hesap numarasına yatırmasını istedi. Bir şekilde durumu haber alan Ali D.’nin çocukları babaları polise haber verdikten sonra babalarına ulaşmaya çalıştı.

Ali D.’yi sürekli telefonda yönlendiren ve telefonu hiç kapatmayan dolandırıcı Bodrum Merkezindeki PTT’den verdiği hesap numarasına parayı yatırmasını istedi.

İhbarı alan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocuklarının verdiği eşgal tarifi üzerinden Ali D.’yi bulmak için bölgede çalışma başlattı. Yaşlı adamı postanede parasını yatırmak üzereyken bulan polisler hemen duruma el koyarak dolandırıcılığa engel oldu.

Hesabından çektiği 13 bin lirayı dolandırıcılara kaptırmak üzere olduğunu anlayan yaşlı adam neye uğradığını şaşırdı. Polislere teşekkür eden Ali D. ifade vermek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderken ekipler dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu