EkonomiGündemManşetTurizm

BODRUM’DAN TANITIM ATAĞI

Bodrumdan Tanitim Atagi (2)Önümüzdeki sezonun en iyi şekilde geçmesini sağlamak için hem yurt içi hem yurt dışında tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor.

Bodrum’un tanıtılması için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Almanya’da turizm profesyonelleriyle toplantılar düzenlendi. Almanya, özellikle artış potansiyeli olan önemli bir pazar olması nedeniyle stratejik hedef ülke olarak belirlendi. Bu pazarda Bodrum Belediyesi, FTI ve TAV işbirliği yaparak agresif bir tanıtım ve pazarlama faaliyetine başladı.

Çalışma çerçevesinde ilk olarak Almanya’nın Frankfurt, Düsseldorf, Hannover, Hamburg ve Berlin kentlerinde düzenlenen Roadshow’da Bodrum, yaklaşık 5.000 profesyonel turizmciye tanıtıldı. FTI GRUP ve Meeting Point Turkey ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmada Bodrum’u, uzun yıllar Almanya’da turizm sektöründe faaliyet göstermiş olan Ömür Gül Cantürk temsil etti. Cantürk toplantılarda katılımcılara Bodrum ile ilgili bilgileri birebir aktararak soruları yanıtladı.

Tanıtım çalışmaları kapsamında ayrıca Sonnenklar TV  televizyon kanalında gerçekleşecek olan tanıtım programı ile başta Almanya ve civar ülkelerde yaklaşık 10 milyon kişiye daha ulaşılması planlanıyor.

FTI Grup Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Direktörü Hicabi Ayhan, Bodrum’a ve bölgeye inançlarının tam olduğunu ve yatırımların artarak devam edeceğini belirterek, “Bodrum’u ayrıca ilk kez kış kataloğumuza da aldık, talep geldikçe sezonumuzu Bodrum’da 12 aya çıkarmak arzusundayız. Bu gelişmeler doğrultusunda yine FTI Grup olarak 2016 sezonu için Almanya’dan Bodrum’a direkt sefer olmak üzere programlarına iki adet ilave uçak koyduk.” dedi.

TAV Havalimanları Holding Pazarlama Koordinatörü Serkan Karahatay ise önümüzdeki günlerde Avrupa’dan turizm medya mensuplarının, turizm odaklı internet bloggerlarının ve sosyal medya fenomenlerinin Bodrum’a geleceğini ifade etti.

Başkan Kocadon: “Tanıtım çalışmalarımızı yoğunlaştırdık”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’u tanıtım çalışmalarının, fuarların ardından Roadshowlar ile devam ettiğini ifade ederek, “Hedefimiz Bodrum’un en iyi şekilde tanıtılmasını sağlayarak turizm faaliyetlerini artırmak. Bunun için gerek Bodrum Belediyesi olarak gerekse BOTAV ve turizmciler olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yurt içi ve yurt dışında fuarlara katılarak Bodrum adını tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Katıldığımız fuarlarda turizm profesyonelleriyle de yüz yüze görüşmeler yaparak tanıtım faaliyetlerinin hızlandırılmasını sağlıyoruz. Bodrum’a turist getiren tur operatörleriyle işbirliği içinde mart, nisan ve mayıs aylarında 10’a yakın ülkeden acente satış personeli, medya mensubu, turizm yazarları, blogger ve Instagram fenomenleri Bodrum’da misafir edilecek. Özellikle İngiltere ve Almanya başta olmak üzere çeşitli ülkelerde Roadshowlar organize edilecek. Bu Roadshowlar Almanya’da başladı ve diğer ülkelerde devam edecek. İnanıyorum ki bu çalışmalarımızın meyvelerini alacağız.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu