ÇevreGündemManşet

DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YALIÇİFTLİK’TE YAPILDI

yaliciftlikte_deniz_dibi_temizligi (9)Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” Yalıçiftlik’te devam etti.

“Denize en çok mavi yakışır” sloganıyla, Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen deniz dibi temizlik kampanyası Yalıçiftlik’te gerçekleşti. Çalışmayla sezon öncesi koylarının temizlenmesi, bölge halkında ve çocuklarda çevre bilincinin artırılması hedefleniyor.

Etkinliğe, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Atındağ ile meclis üyeleri; Karia Rotary Kulübü üyeleri, Kızılağaç Saliha Oktay İlkokulu ve Yalıçiftlik Mustafa Yazıcı İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri ile öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından denizden plastik ve cam malzemeler ile kumaş parçaları gibi nesneler çıkarıldı.

Bodrum Belediyesi Çevre Mühendisi Ahmet Acar, çıkarılan atıkları ayrıştırarak, doğaya vermiş oldukları zararları öğrencilere ve vatandaşlara anlattı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çalışmaların her geçen gün amacına ulaştığını ifade ederek, “Çevre temizliği bizlerin ve tüm canlıların yaşamını sürdürebilmesi için çok büyük bir önem taşıyor. Geçen yıl burada yaptığımız temizlikte 300 kg. civarında atık çıkmıştı. Bu sene baktığımızda ise bu oranın daha da azaldığını gördük. Onun için çok sevinçliyiz. Bu çalışmaları her zaman beraber devam ettirmeliyiz ki Bodrum’da yaşanılabilir alanlar, güzellikler bizlerin olsun.” dedi.

Deniz dibi temizliği etkinliği 9 Mart günü Gümbet Koyunda devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu