EğitimGündemManşetTurizm

5 YILDIZLI OTELDE EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

Bodrum Hilton Otel-Somalı GençlerManisa’nın Soma İlçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği olayın ardından start alan sosyal sorumluluk projesi Bodrum Hilton Otel’de devam ediyor.

Soma ve Bodrum Kaymakamlığı işbirliğinde, Soma Çocuklar ve Gençler Gelişim Derneği ile Bodrum Profesyonel Otel Yöneticiler Derneği (BOYD) organizasyonu, Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.’nin maddi sponsorluğu ile başlayan sosyal sorumluluk projesiyle, maden bölgesinin gençleri eğitimlerinin 2 ayını geride bıraktı.

18-25 yaş arasındaki gençlerin 4 aylık eğitimleri Göltürkbükü’ndeki Hilton Otelde uygulamalı olarak sürüyor. Servis, mutfak, kat hizmetleri, ön büro, mesleki İngilizce, halkla ilişkiler ve etkili konuşma konularında eğitimleri alan gençlerin son bir ayları yine aynı otelde staj olarak verilecek.

Bugün, Bodrum Profesyonel Otel Yöneteicileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerine Somalı 37 gencin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Maden ocaklarının Somalı gençlerin kaderi olmamalı diyen Karcılıoğlu şunları söyledi:
“Somalı gençlerin kaderi hep yerin altına çıkıyor. Maden faciasının ardından geliştirdiğimiz projede, arkadaşlarımız ufuklarını açacak konularda eğitimler görüyorlar. Bu arakadaşlarımızın ileri hayatlarında CV’lerinde bir uluslararası marka bulunması için en az bir sezon Hilton bünyesinde çalışacaklar” dedi.

Gençler, Hilton Otel’deki eğitimlerinde, öğleden önce kendileri için ayrılan salonda profesyonel eğitmenler eşliğinde derslerini görürken öğleden sonra ise otelin çeşitli bölümlerinde uygulamalı eğitime tabi tutuluyorlar.

Sami Yavuz Çakır isimli Somalı genç kendileri için sürdürülen proje kapsamında şunları söyledi:
“Gurur duyuyorum bu işten. Yeterince güzel bir eğitim alıyoruz. Uygulamalı olarak dersleri işliyoruz buda bizim için daha iyi oluyor. Bizleri sezona hazırlıyorlar. Kendimi şuanda bile sezona hazır hissediyorum” dedi.

Otelin çeşitli departmalarında dönüşümlü olarak uygulama gören gençlerden Fatmagül Ay ise şunları söyledi:
“Bu eğitim projesi hepimizi çok mutlu etti. Burada olmaktan hepimiz çok mutluyuz. 2 aylık teorik eğitimimizi hepimiz başarılı bir şekilde tamamladık. Hepimiz kendimizi sezona hazır hissediyoruz” şeklinde konuştu.

Projenin başından buyana gençlerle birlikte olan ve eğitimlerini sağlayan Bodrum Mesleki Eğitim Kurumu (BOMEK) Genel Müdürü Tarık Demir ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“5 yıldızlı bir otelde güzel imkanlar dahilinde eğitimlerimiz devam ediyor. Çocuklarımız hemen hemen sezona hazır. 15 Mart-15 Nisan arasında yapılacak olan stajdan sonra çocuklarımız profesyonel bir turizmci olarak tesisimizde göreve başlayacaklardır” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu