ÇevreGündemManşet

ÇEVRE PLATFORMUNDAN PANEL DUYURUSU

Bodrum çevre platformuBodrum Çevre Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın  “Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planını”na karşı bir panel düzenleyecek. 26 Kasım Cumartesi saat 18.30’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panele Prof. Dr. Doğan Kantarcı konuşmacı olarak katılacak. Çeşitli STK’ların görüş ve önerilerinin de alınacağı etkinlik Tolga Çandar konseriyle son bulacak.

Panel öncesinde bir basın açıklaması düzenlendi. Üzerinde “Sit Alanlarının İmara Açılmasına İzin Vermeyeceğiz” yazılı bir pankartın da açıldığı basın açıklamasında konuşan Av. Remzi Kazmaz şunları söyledi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Muğla ve çevresi ile ilgili yapmış olduğu bir tasarruf var. 1. Derece sit alanlarının imara ve kullanıma açılması konusunda almış olduğu kararı sivil toplum örgütleriyle ve yerel yönetimlerle beraber konuşacağını söyleyerek bşr altyapı yaptı. Bodrum’a şöyle bir göz atarsak orman yangınlarıyla imara açılan bir çok yere otel konduruldu. Bodrum’un tam göbeğine bir hançer gibi saplanan RES’lerin Bodrum’a bir kuruş faydası yok. Bunlar yetmezmiş gibi şimdi de Bodrum’un tarihi ve kültür varlıklarını, yani 1. derece sit alanlarını kullanıma ve imara açıyorlar. Bu durum Bodrum’un ölüm fermanıdır. Bilmiyorlar mı Bodrum bize 5 bin yıl önce kalan dünya mirasıdır. Tarihin fışkırdığı bir kent üzerinde o sit alanlarını açarak tarihe tecavüz edeceksiniz. Bodrum’u ortadan kaldıracaksınız.Yapmayın beyler! Bu olat derhal geri çekilmelidir. Biz çevre platformu olarak dün RES’lere, külliyeye, çöplüğe ve Bodrum’la ilgili yapılan mücadelenin merkezindeyiz. Bizler, Bodrum’daki tüm sivil toplum örgütleri, yerel yöneticiler asla buna izin vermeyecek. Bu böyle biline.”

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığının biraz daha sağduyulu olmalı ve bu konuyu bir daha ele almalı” diyen Kazman sözlerini şöyle tamamladı:

“O bakir koyları siz açtığınız zaman mavi turun biteceğini biliyor musunuz? Bu nasıl yöneticilik. Mavi tur ki dünyada tek, Bodrum’un geşir kaynağı. O bakir koyları açıyorsunuz, onun büyük bir kısmına rezidans yapmak için sit alanlarını açıyorsunuz. O zaman Bodrum’un üzerine toprak kapatın. Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi Bodrum’a bunu yapmak ihanettir. Biz bu ihanete asla geçit vermeyeceğiz. Biz burada Bodrum Çevre Platformu olarak bir kez daha şunu diyoruz ki; Bu proje Bodrum’un ölüm fermanıdır. Bu projeyi Bodrum halkı istemiyor. O nedenle bu projeyi kesinlikle gözden geçirin. Yoksa bizi asla geçemeyeceksiniz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu