GündemHayatKültür SanatManşet

ŞAMANİNO’DAN ÇOCUK OYUNLARI

Bodrum-Şamanino-Yeşim AğçamBodrum’da “Şamanino” adı altında toplanan spor ve rekreasyon grubu eski sokak oyunlarını yaşatarak yaymak için her hafta bir araya geliyor.

Yalıçiftlik Mahallesinde açık havada toplanan grup, eğlenceli takım oyunları ile çocuklarla birlikte eğlenceli anlar yaşıyorlar.

Sosyal medya üzerinden etkinliklerini duyuran grubun kurucularından Yeşim Ağçay yaptığı açıklamada ilk olarak, Şamanino isminin nereden geldiğini anlattı:
“Bu ismi ben uydurdum. Şaman benim büyük babaannemin ismi, elnino’da İspan yolca’da çocuk demek. İkisini birleştirdim ve içimizdeki çocuğu yaşatabilek için bir şeyler yapabilirmiyiz diye düşündük” dedi.

Grubun yaptığı aktivitelerle amaçlarını anlatan Ağçay sözlerine şöyle devam etti:
“Herkesin bir sıkıntısı var. İnsanlar doğa sporları yapıyorlar ama daha da fazla eğlenmek istiyorlar. Ne yapabilir diye düşününce arkadaşlarımın da desteği ile ortaya böyle bir şey çıktı. Etkinliklerimizde önce bir kurgu oluşturuyoruz. Başka yerlerde de oynanan açık hava oyunlarını biz burada bir araya getiriyoruz. Oyunlar sayesinde insanlar takım ruhunu geliştiriyorlar” şeklinde konuştu.

Yakan top, birdir bir, halat çekme, ip atlama, dokuz taş gibi oyunlarla çocuklarla birlikte çocuk olan yetişkinler oyunları kazanabilmek için bir birleriyle mücadele içine giriyorlar. Oyun içindeki mücadeleler renkli görüntüleri de beraberinde getiriyor.

Oyunlara katılan ve çocukluğuna döndüğünü ifade eden Özgür Dikmen şunları söyledi:
“Çok eğlendik, çocukluk yıllarımıza döndük. Hatta inanlar buradaki oyunlar içerisinde kendi yeteneklerini de görüyor. Ben çok eğleniyorum burada. Arkadaşlarımı da davet ediyorum, inşallah devamı gelecek diye düşünüyorum” dedi.

Oyunlara katılan İsmet Akbay, çocuk oyunlarının bir kültür olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bana kalırsa çocuk oyunları bir kültürdür ve bu kültürün yaşatılması gerekiyor. Bizde onun için Şamanino çocuk oyunları gününde toplanıyoruz ve gayet güzel oyunlar oynuyor. Herkesi bu oyunlara bekliyoruz” dedi.

Etkinliğe Milas’tan katılan Selehattin Çelik, oyunlarda mızıkçılık yapanların da olduğunu ifade ederek güle oynaya güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Etkinliğe katılanlar hep birlikte kahvaltı yaptıktan sonra zeytin ağaçlarının arasında saatlerce ooyunlar oynayarak eğleniyorlar.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu