GündemManşetSağlık

BODRUM DEVLET HASTANESİ’NİN İHALESİ YAPILDI

bodrum hastane ön cephe 2Bodrum, 150 yataklı modern Devlet Hastanesi’ne kavuşuyor.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün Sağlık Bakanlığı nezdinde girişim ve çalışmaları neticesinde 2 yıldır bekleyen Bodrum Devlet Hastanesi projesi Aralık ayı içerisinde onaylanmıştı.

Muğla Milletvekilleri Özyer ve Öztürk; 77 yataklı olan eski Bodrum Devlet Hastanesi’ne ek olarak 150 yataklı modern ve çağımız standartlarına uygun yeni hastanenin bir an önce ihaleye çıkartılması için de gerekli temaslarda bulundular.

Bu çerçevede; Muğlalı hemşerilerimizin yanı sıra, özellikle turizm döneminde yoğun nüfusun ihtiyacına cevap verebilecek nitelik ve kalitede olan Bodrum Devlet Hastanesi’nin ihalesi 1 Şubat 2016 tarihinde yapıldı.

İhale değerlendirme sürecinin de ivedilikle sonuçlandırılması ve Bodrum’un bir an önce yeni hastanesine kavuşması için Özyer ve Öztürk işin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirttiler.

İçinde banyo ve lavobası bulunan tekli ve iki kişilik odalar halinde inşa edilecek hastane, modern ameliyathanesi, yeni poliklinikleri, yoğun bakım üniteleri ile Muğla’ya ve Muğlalı hemşerilerimizin hizmetine sunulacak.

Bodrum Devlet Hastanesi mevcut arsası, inşaat alanı sınırlarına ulaştığı için genişleyememekte ve yeni blok inşaatı yapılamamaktadır. Bu sebeple yeni bina yapımı için arsa araştırılmış olup, Konacık Beldesinde bulunan 680, 681, 684 parsellerin kadastro çalışmaları yapılarak hazine adına tescil ettirilmiş ve tek parsel haline getirilerek oluşturulan 167 ada 2 parselde kayıtlı 49.945,01 m² büyüklüğündeki taşınmazın Sağlık Bakanlığı’na tahsisi sağlanmıştır. Sağlık Bakanlığı’nca yeni hastane binası projelendirilmiş olup, proje bilgilerine göre hastane yaklaşık 6.200 m²’lik oturum alanına sahiptir. Hastanenin kapalı alanı 27.025, 72 m²’dir.

Muğla Milletvekilleri Özyer ve Öztürk; yeni hastanemizin şimdiden hayırlı ve uğurlu olması dilekleri ile özellikle hemşerilerimize ve turistlere en modern sağlık hizmetlerinin sunulması için Muğla genelinde çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Özyer ve Öztürk; seçim döneminde söz verdikleri gibi, zaman ve mekan kavramı gözetmeksizin birlik beraberlik içerisinde çalışmalarına devam ettiklerini, Muğlamıza ve hemşerilerimize plan, proje, yatırım, istihdam ve hizmet konusunda kesintisiz olarak destek olacaklarını ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu