EkonomiGündemManşet

ÇİÇEK: “ÖDENEKLERİ KULLANMAMAK MARİFET DEĞİL…”

Muğla Valisi Amir ÇiçekMuğla Valisi Amir Çiçek, Kamu Kurumlarının 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili kurumlardan brifingleri almaya başladı.

Düzenlenen ilk toplantıya, Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile Vali Yardımcılarından Mevlüt Kurban, Fethi Özdemir, Mehmet Fikret Çavuş, Rıza Dalan ve kamu kurum müdürleri hazır bulundu.

Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) 112 Acil Çağrı Merkezi, Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ilk toplantıda brifing veren birimler oldu.

Konuşmasında, Muğla’nın  ekonomik kalkınmasını hızlandırmak için bürokratik engel tanımadan,  vatandaşa hizmeti hızlı bir şekilde ulaştırmanın gerekliliği vurgulayan Vali Çiçek “ Muğla’nın, ekonomik temelleri turizm, madencilik ve tarıma dayanmaktadır. Bu sektörlerde vizyonumuzu ortak akıl kolektif hareketle, yapılacakları da birlikte takip ederek gerçekleştirirsek daha başarılı sonuçlar ortaya çıkacaktır. “dedi

Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından verilen brifingde ödeneklerin büyük bir bölümünün kullanılmamasını değerlendiren Vali Çiçek, Ödeneklerin kullanılmamasının önemli bölümü imar konusundan kaynaklanıyor. Bu konuda yaşanan sıkıntılar, ilgili kurumların koordineli çalışarak var olan ya da oldurulmaya yönelik engelleri aşarak, kısa zamanda çözmelidirler. Orman, SİT, Özel Çevre diyerek işleri durdurmamalıyız. Yasaların dışına çıkın demiyorum. Koru ve kullan bakış açısıyla çözümleyici yaklaşmalıyız. Gelen ödenekleri kullanmamak marifet değil, önemli olan ödenekleri vatandaşlarımızın yararlanacağı, kamu yararı gözetilerek harcanmasıdır. Hareketli, dinamik bir şekilde çalışmalıyız. Yasakçı bir zihniyet mantığı ile iş yapamayız. Vatandaşın zamanını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise Muğla’da sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkındaki brifing sunumunda, “ Bakanlığımız ve Müdürlüğümüzce planlanan yatırımlara 184 milyon 085 bin TL kaynak ayrılmış olup, 2017 yılı sonuna kadar İlimize toplam 373 milyon 358 bin 138 TL’lik yatırım yapılmış olunacaktır” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu