AsayişGündemManşet

YALIKAVAK’TAKİ FACİAYA 3 TUTUKLAMA DAHA…

Yalıkavak-Kiremit Adası göçmen faciasıBodrum’da kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 18 kişinin hayatını kaybettiği olayda, teknenin yurt dışına geçişini organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Muğla Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 18 Aralık’ta Yalıkavak Mahallesinden Yunanistan’ın Leros Adası’na kaçakları taşıyan ahşap teknenin Kiremit Adası yakınlarında batması sonucu 18 kişinin öldüğü, 14’ünün de kurtarıldığı olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Yapılan soruşturmada, göçmen sevkıyatını gerçekleştiren organizatörlerin tespit edilerek operasyon düzenlenmesi sonucu 3 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, emniyetteki işlemlerinin ardından “Göçmen kaçakçılığı yapmak” suçundan adliyeye sevk edilen zanlıların tutuklandığı kaydedildi.

13’ü çocuk 18 kişinin hayatını kaybettiği acı olayla ilgili olarak daha önce tekne kaptanı Suriye uyruklu bir kişi ile Aydın’da yakalanan bir organizatör tutuklanmıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu