ÇevreEkonomiGündemManşet

MUSKİ BELEDİYELERDEN PARA BEKLİYOR

Ülgen “İlçe belediyelerimiz ödenek verirlerse yapabiliyoruz” (5)Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, yağmur suyu uzaklaştırmalarının yetkilendirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yağmur suyu hatlarının bakım onarımı konusunda bir açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Ülgen, yağmur suyu bakım onarımdan oluşacak giderlerin ödeneğini verme işinin ilçe belediyelerine ait olduğunu vurgulayarak, “İlçe belediyelerimiz bize ödenek verirlerse biz ancak yağmur suyu uzaklaştırma işini yapabiliyoruz ” dedi.

Ülgen, MUSKİ’nin yağmursuyu drenasyon işletme, bakım, onarım ve yapımlarını mevcut yasal düzenlemeler ve İçişleri Bakanlığının vermiş olduğu görüşler çerçevesinde yaptıklarını belirtti.

Konunun ilçe belediyelerine iletildiğini belirten Baki Ülgen, “2560 sayılı kanunla kurulan ve büyükşehir belediyelerinin bağlı kuruluşu durumunda olan Su ve Kanalizasyon idareleri marifetiyle yürütülmesi, yağmur sularının uzaklaştırılması ile ilgili harcamaların ilçe belediyesince karşılanmaması durumunda su ve kanalizasyon idareleri tarafından bir çalışma yapılamayacağı, dere ıslahı konusunda ‘ilgili belediye’ tabirinden büyükşehir belediyesinin anlaşılması gerektiği ifade edilmiştir”  dedi.

Bazı ilçe belediyelerinin yol yapım ve muhtelif çalışmalar esnasında özensiz çalışmaları olduğuna da değinen MUSKİ Genel Müdürü Ülgen, “Sel baskınlarının yoğun olduğu bölgelerde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bazı tespitlerimiz oldu. Bu tespitlerimizin içerisinde yağmur suyu hatlarına ve dere içlerine yol yapım, muhtelif çalışmalar esnasında hafriyat döküldüğünü, hatları kırıldığını ve bunun gibi sel baskınlarına sebep olacak birçok özensiz çalışmaların olduğunu gözlemledik. Vatandaşlarımızın bu hizmetten mağduriyet yaşamamaları adına ilçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve bizim bazı çalışmalarımız sürüyor. Ancak bu çalışmalar aşamasında gözlemlediğimiz olaylar karşısında özellikle ilçe belediyelerimizin müteahhitlerinin yanında değil MUSKİ’ye yardımcı olacaklarını düşünüyorum.  MUSKİ’ye bu konuda yardımcı olunmadığı sürece evlerde su baskınları ve taşkınların yaşanması durumunda sorumluluk sadece MUSKİ’nin değildir” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu