AsayişGündemManşetTeknoloji

KİMLİK SORGULAMADA YENİ DÖNEM

Teknolojiyi en iyi şekilde değerlendiren güvenlik güçleri geliştirdikleri yeni yöntem ile artık kontrol noktalarında vatandaşların daha kısa sürede kontrolden geçmesini sağlayacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genle Müdürlüğünün ortaklaşa geliştirdiği ve ilk olarak 20 ilde uygulamaya giren çipli kimlik kartlarının barkod cihazı ile okutulması sistemi önceki gün devreye girdi.

Plaka, yüz tanıma, kimlik tespitini gözlere takılan Tak-Bul sistemi ile yapan jandarma ekipleri şimdi de barkod-karekod okuma sistemiyle çipli kimliklerdeki bilgileri sorgulayarak zamandan büyük tasarruf sağlıyor.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, barkod-karekod okuma sistemi ile çipli kimliklerdeki barkodu cihazdan okutarak vatandaşa ait veri girişlerini hızlandırılıyor. Ayrıca yanlış veri girişleri en aza indirilirken, toplu taşıma araçlarındaki vatandaşların kimlik sorguları da yeni sistemle çok kısa sürede tamamlanabiliyor. 30 kişilik toplu taşıma aracında 15-20 dakika süren sorgulama, barkod-karedod okuma sistemi ile 2-3 dakikaya kadar düştü. Vatandaşlara verilen emniyet ve asayiş hizmetlerinin hızlanmasını ve kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan barkod-karekod okuma sistemi şu anda çipli kimler üzerinde yapılıyor.

Muğla’da ilk uygulama Güvercinlik girişindeki jandarma kontrol noktasında yapılırken, uygulamaya dedektör köpekler de katıldı. Uygulamada aynı anda Tak-Bul sistemi ile plaka sorgulama, yüz tanıma, kimlik tespiti yapılırken, çipli kimliklerin sorgusu da barkod okuma sistemiyle kısa sürede yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu