ManşetSpor

Kış trofesi Başladı

Yelkenciler Bodrum'da Buluştu

 

Türkiye’de yaklaşık çeyrek asıra yaklaşan deneyim ile yat yarışları gerçekleştiren Bodrum Açık Deniz Yelken Spor Kulübü’nün (BAYK) düzenlediği 2024 SCHÜCO-BAYK Kış Trofesi start aldı. BAYK’ın geleneksel hale getirdiği ve yat yarışçılarının özlemle beklediği yarışlarda, bu sezonun ilk randevusu çekişmeli geçti.

Yedi ayaktan oluşan SCHÜCO Türkiye ana sponsorluğunda, Milta Bodrum Marina iş birliği ile düzenlenen trofe mücadelesi, hafta sonu birinci ayak yarışları ile başladı. IRC sınıflarında 18, destek sınıfında da 8 olmak üzere 26 teknenin katıldığı ilk ayak yarışlarında, kuzeyli yönlerden esen rüzgarlar hissedilir sıcaklığı azaltırken, yarış heyecanını ise artırdı. Hafta sonu iki yarış gününde de ekipler coğrafi rotada mücadele etti.

Ekiplerin ilk gün 19 millik, ikinci gün ise yaklaşık 16 millik mücadelede yelken açtığı yarışlar başarıyla tamamlandı. Trofenin ilk yarış heyecanı yaşayan yelkenciler, en iyi dereceyi elde etmek için gayret gösterdi. Katılımcılar, trofenin 3-4 Şubat’ta yapılacak 2’nci ayak yarışlarında buluşmak üzere teknelerini Milta Bodrum Marina’ya bağladı.
IRC-A, IRC-B ve destek sınıfında düzenlenen yarışlar, yelkenciliğin yanı sıra Bodrum’da kış turizmine de katkı sağlıyor.

Açılış töreni iptal edildi
Her yıl trofenin ilk ayağında gerçekleştirilen açılış töreni ve kokteyl bu kez iptal edildi. BAYK yönetimi, şehit haberleri nedeniyle yayınladığı b

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu