ManşetSiyaset

Aday Adayı Özyaba’dan Ziyaret

Dr. Murat Özyaba: "Stk’lar İle Etkileşim Benim İçin Çok Önemli"

 

CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Murat Özyaba, Bodrum Esnaf Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

Oda Başkanı Erdoğan Başeymez ile yerel siyaseti ve kentin ekonomisini değerlendiren Özyaba, “Bütün sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almadan, onlarla hemhal olmadan ve bunu bir kültür haline getirmeden başarılı olunmaz. STK’lar ile etkileşim benim için çok önemli” dedi.

Planlama ve belediyecilik konusunda yıllarca birçok belediyeye danışmanlık yaptığını ifade eden Özyaba, Ahmet Aras’ın 2 yıl boyunca danışmanlığını yaptığına da dikkat çekti.

Özyaba, sahip olduğu bilgi ve birikimle; artık her hizmeti -sadece imar açısından değil-  belediye yönetimini, personel organizasyonunu, sistematik çalışma alanlarını, teknolojik gelişme biçimlerini, yeni nesil belediyecilik anlayışına oturtma yönündeki girişim ve niyetlerle birlikte belediyeye yeni bir yönetim anlayışı oturtmanın zamanının geldiğini ifade ederek, şunları söyledi;

“Sevgili başkanım, bu bir etkileşimdir.  Esnaf eğer temsilcisi olan kurumun kamu yönetiminde söz sahibi olduğunu görüp, dinlendiğini hissederse kendini güvende hisseder. Türk toplumu böyledir, verirseniz, alırsınız. İnsanımıza bir şeyin yasak olduğunu söylerseniz onu yapmak ister fakat ödül sistemi ile ilerlerseniz daha verimli ilerlersiniz. Bunu birçok kez deneyimlemiş biri olarak iyi bilirim. Bu hassasiyeti dikkatli kullanmak lazım.”

Bodrum Belediye Başkan aday adayı Dr. Murat Özyaba’ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden Başkan Başeymez, 8 Bin üyeli bir kurum olduklarını belirterek “Sadece Bodrum yarımadasında değil Muğla ilinin, en büyük esnaf odasıyız” dedi.

Aynı zamanda Kredi Kefaret Kooperatifi’nin de başkanı olduğunu ve bin kişiye yakın aktif bir ortaklığı yönettiğini ifade eden Başkan Başeymez;

“Bizim de belirli konularda proje dosyalarımız hazır. Kim adaylık sürecini başkanlığa çevirirse esnafımızın isteklerini kendisine sunacağız. Bu gün Bodrum Yarımadası’nda pazarcılar, bakkal, kasap, manav ve terzi gibi her kesimden üyelerimiz var. Dönem dönem sıkıntıları oluyor ve çözüm için bize geliyorlar, biz de çözüm noktasında varız. Bunları ileride yeni dönemdeki belediye başkanımızla paylaşacak, esnafımıza da sorunlarımızı ve dosyamızı başkanımıza ilettiğimizi anlatacağız. Periyodik görüşmelerle kurulan sürekli etkileşim tabi ki olmalı. Kimseyi eleştirmiyoruz, kim gelirse bizim çalışacağımız başkanımız olur, bu bir seçimdir. Bizler de seçimle geldik ama tabi ki ilişkilerin iyi olması ve esnafla arada köprü görevini görmemiz bizi de mutlu eder. Yerel yönetimle birlikte hareket ettiğimizi, süreç ve karar mekanizmalarında temsil edildiklerini esnafımıza hissettirirsek yolumuz daha açık olur.

Kentin kuralları olmalı. Buraya işini taşımak, iş kurmak isteyenler, Bodrum’un kuralına uymalı. Ben de esnafım, yıllardır, halen aktif çalışan çarşıda bir dükkanım var. Kentin rengine uygun olmalı düzen. Bir caddede, bir bölgede hangi ticari hizmet unsurundan ne kadar ihtiyaç varsa ona göre planlanmalı, bir bölgede 4 çantacı varsa, 5. Çantacıyı açmak isteyene o bölgede gerek olan hizmet açığına yönlendirme ya da hizmet verdiği alanda ihtiyaç olan bölgeye yönlendirme yapılmalı’ dedi.

İfade edilen sorunların birçoğunun belediye yetkisinde ve çözülebilirliği çok mümkün olan başlıklardan oluştuğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Murat Özyaba’nın ziyareti karşılıklı başarı dilekleriyle sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu