EkonomiManşet

BESİAD Üye Buluşmaları Sürüyor

Nazlıoğlu 12. Dönem Çalışmalarını Anlattı

 

BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu sözlerine Metin Uca’ yı anarak başladı ve konuşmasına 12. Dönem olarak neler yaptıklarını anlatarak devam etti.

BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, Belediyenin yer tahsisi konusunda çıkan haberler ile ilgili açıklama yaptı. Bizim BESİAD olarak hayalimiz var. Her etkinlik için yer arıyoruz.  Hayalimiz öyle bir yer olsun ki bütün üyelerimiz işlerini bitirdikten sonra lokal tadında buluşabileceğimiz ve üyelerin bir araya gelebileceği, iletişimin artacağı bir ortam.

Bu derneğin mutfağında yaklaşık 13 yıldır çalışan biri olarak daha önce de çalışan başkanlarımızın da böyle bir hayali vardı. Bodrumda biliyorsunuz gayrimenkul fiyatları çok yüksek. Bizde şöyle yola çıktık. Hazine arazisi veya Belediye ye ait araziyi BESİAD olarak kiralayalım. Binasını BESİAD olarak biz yapalım. Bugün toplum geneline baktığınız zaman bütün Sivil Toplum kuruluşları ciddi anlamda yer arayışı içerisinde. Herkes ciddi anlamda kaynak israf ediyor. Öyle bir merkez olsun ki vakıflar, dernekler kullanabilsin. Güzel bir merkez kazandıralım. Belediyenin atıl olan bir arazisini araştırdık. Biz bunu dedik. BESİAD olarak boş araziyi kiralayalım, kiracısı olalım ve binayı biz yapalım. 5 yıl 10 yıl 15 yıl neyse süresi bu istişare edilsin meclis tarafından biz sizin kiracınız olalım diye. Ama bu haber daha meclis toplanmadan çok farklı şekilde haberler çıktı ve konunun muhatabı alınmadan yanlış bilgilendirme ile açıkçası kamuoyu yanlış yönlendirildi. Bunu BESİAD ailesi olarak bilmeniz gerektiğini düşündüğüm için paylaşmak istedim.

Biz BESİAD’ ız, biz kimseden tahsis istemedik, bize bir yer bağışlansın asla istemedik. Çünkü 21 yıllık bir kurumdan bahsediyoruz. Biz sadece kiracınız olalım Bodruma böyle bir değer kazandıralım istedik.

Bodrum CV hakkında da açıklamalar yapan Neslihan Nazlıoğlu “ Bütün sivil toplum kuruluşları arasında tek istihdam yetki belgesi olan dernek BESİAD.  9. Ve 10. Dönem başkanlarımız ile beraber Bodrum Ticaret Odası ile böyle bir flörtümüz oldu. Ama girişimlerimiz sonuca ulaşmadı.   Bodrum CV, Yeni İş Com, Kariyer Net gibi bir konseptte bir oluşum.  Sadece Besiad üyelerine değil, bütün Bodrum’ a, bütün Muğla’ ya hitap edebilsin istedik. Bu yeni yapacağımız yerde de yönetimimizde de olsun iş dünyasındaki sıkıntılara anında müdahale edilebilmesi, personel istihdamının sağlanması, BESİAD daha önce ki dönemlerde de akademiden kariyere projesi yaptı. Çünkü bölgemiz olarak elimizin altında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi var. Önceki dönemler de İlhami bey döneminde Akademiden Kariyere projesini hayata geçirdik. Oradaki öğrencilere dedik ki; bizim personel ihtiyacımız var, sizde mezun olduktan sonra iş arayacaksınız. Bu proje kapsamında siz BESİAD a başvurduğunuzda biz sizin istihdamınızı sağlamak için aracı olacağız. Bu proje çok ta başarılı oldu. Bu proje Bodrum CV’nin bir basamağa, ayağı idi. Onun için bu yeni yerde de Bodrum CV yi aktif edelim istedik.   Bodrum CV son düzenlemeler yapıldı. Şu an test aşamasında. Test aşamasından geçtikten sonra bütün BESİAD üyeleri ücretsiz şekilde Bodrum CV de işveren kaydını yaptırıp havuzdan yararlanabilecek” dedi.

Geçen hafta itibariyle biz üye ziyaretlerine başladık. Bunu neden yapıyoruz? Göz kendi gözünü görmüyor. Üyelerimiz gözünden nasıl görünüyor yönetim kurulu. Biz kendimize göre çok çalışıyoruz ama şu projeleri de şöyle yapsanız şeklinde geri dönüşleri, eleştirileri alalım ve daha iyi nasıl yapabilirizi tartışalım. Biz BESİAD 12. Dönem yönetim kurulu olarak bu tarz şeylere çok açığız dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu