Kültür SanatManşet

Deniz Taşar’dan, Gümüşlük’te Caz Ziyafeti

20. Yıl Programı Devam Ediyor

 

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla devam eden

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, SUDA konserleri kapsamında kumların üstünde Deniz Taşar’ın verdiği konserle devam etti…

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin son dört konseri, SUDA başlığı altında Gümüşlük’ün eşsiz deniz manzarasıyla gerçekleşiyor. Günbatımıyla başlayan konserlerin üçüncüsünde sahneye çıkan Deniz Taşar, kendine has vokal tavrı ve ses rengiyle Türkiye’deki caz vokaline yepyeni bir soluk getirmeye devam ediyor. Özellikle de son zamanlardaki çalışmalarıyla cazın sınırlarını zorlayan Taşar, aynı zamanda bir multidisipliner sanatçı. Şarkı yazarı ve tasarımcı kimliğiyle Deniz Taşar’ın müziğini caz armonileriyle dolu türlerarası bir hikaye anlatıcılığı olarak tanımlayabiliriz.

Caz vokalini standartların dışına taşımak

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında düzenlenen SUDA konserleri serisinde sahneye çıkan Deniz Taşar’a sahnede piyanoyla Adem Gülşen, basgitarla Alper Yılmaz ve davulla Onur Başkurt eşlik etti. Deniz Taşar, izleyici karşısında önceki albümlerinin yanı sıra son albümü “Pişman Olunmayan Dünler”den seçtiği parçaları da seslendirdi. Farklı yorumları ve sesini kullanış şekliyle standat caz vokalinin ötesine geçen Deniz Taşar, güçlü sesiyle festival izleyicisini kendine hayran bıraktı. Sanatçı sırasıyla, “Jump Out The Loop”, “Onu Ona Ona Onu”, “Beraber Yüzelim”, “Uzaktan”, “Günler Geri”, “Afro Blue – Mongo Santamaria”, “Hadi Gel”, “Yorgunluktan”, “Kirlendik”, “Bitch Don’t Kill My Vibe – Kendrick Lamar” ve “Not This Time” adlı parçalarları seslendirerek alkışlarla sahneden ayrıldı.

Vokalde yarattığı fark ödül getirdi

2013 yılında ‘Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’ birincisi, Akbank ‘JAmZZ’ Yarışması ‘En İyi Yorum’ ödüllü sahibi ve ‘İKSV Genç Caz Yarışması’nın kazananlarından olan Deniz Taşar, 2016 yılında Türkçe parçalarını ‘Uykuda Bir Bulut’ isimli ilk albümünde seslendirdi. Aynı yıl, bas-vokal projesi Songs From A Breeze’le ‘Chapter One’ albümünü yayınladılar. Kendi plak şirketi SOLAS Records’tan yayınladığı müzikal iş birlikleriyle dikkat çeken ve son albümü ‘Pişman Olunmayan Dünler’i bir podcast serisi ve sergiye taşıyan Taşar, bu sene Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Caz Sanatçısı’ ödülünün sahibi oldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu