ÇevreGündemManşet

Yasak, İzinlerle Deliniyor

Güvenlik Gerekçesiyle Süre Uzatılmış

 

Turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı Ege Bölgesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.03.2015 tarih ve 03 sayılı genelgesiyle 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanan “ağır iş makineleriyle yürütülen inşaat çalışmalarının yapılmamasına” yönelik, Muğla İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürlüğü’nün 4 Mayıs 2023 gün ve 3746574 sayılı yazısı ile Bodrum’da inşaat faaliyetlerini durması gerekiyordu.

İlgili yazı gereğince, Bodrum’da yürütülen inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan “ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için gerekli tedbirlerin alınması” istenmiş ve bu kapsamda Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 15-31 Mayıs günleri arasında 293 şantiye hakkında emre uymadıkları gerekçesiyle yasal işlem uygulamıştı.

Edinilen bilgilere göre, bazı şirketlerin talepleri doğrultusunda emri yayımlayan makamlar tarafından verilen izinle inşaat faaliyeti devam ediyor. Bu kapsam, Bodrum’a bağlı Peksimet ve Karakaya Mahallerindeki inşaat yapan bir firma verilen izin doğrultusunda 15 Haziran gününe kadar faaliyetlerine devam edecek.

 

kaynak: egealternatif.com

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu